Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

V čem na první rande? Co o vás řekne červená a co modrá? A jakou chtějí muži?

  • Móda se neustále mění, některé věci by měly být navždy pohřbeny, jiné by se měly naopak vrátit
    9. října 2015 | 06:00

    První rande: nikdy nedostanete druhou šanci udělat první dojem. Svou roli může sehrát každý detail. I proto je téměř každá z nás ochotna lámat si hlavu hodiny a hodiny nad prostou otázkou: co na sebe!? Aby to bylo tak trochu sexy, ale ne zas vulgární. Sofistikované, ale ne moc usedlé. A ještě ke všemu – aby to zakrylo nějaké ty drobné či větší nedostatky. A když už vybereme ten správný kus oblečení, zaváháme: má to správnou barvu? Pravda je, že barvy významně ovlivní dojem, který na druhého uděláte. Co si podle výzkumů myslí o barvách ženy a působí stejně i na muže?

  • Červená

    Pervektně nalíčené rudé rty vypadají svůdně a k nakousnutí
    Autor: Shutterstock.com
    Červená je obecně vnímána jako sexy barva. Některé ženy si v ní připadají skvěle a svůdně a někteří muži to i tak vnímají. Je to ale barva, která způsobuje nejrozporuplnější emoce. Kromě sebevědomí a vstřícnosti ji především muži vnímají jako barvu spojenou s arogancí a touhou příliš na sebe upozornit.
  • Růžová

    Móda se neustále mění, některé věci by měly být navždy pohřbeny, jiné by se měly naopak vrátit
    Autor: shutterstock
    Růžová není tak agresivní a nepřehlédnutelná jako červená. Je to ovšem barva, která je často spojována s dětinskostí a nedospělostí. Pouhých 5 procent mužů spojuje růžovou barvu s inteligencí. Pokud chcete zabodovat u chytrého chlapa, růžovou nechte doma.
  • Žlutá

    Sexy
    Autor: shutterstock
    Žlutá je optimistická a zlepšuje náladu. Prý podněcuje mozek ke zvýšené aktivitě. Možná začnou muži daleko více spekulovat o vaší osobnosti. Žlutá je totiž často – jako druhá v pořadí, hned v závěsu za červenou – u mužů spojována se snahou zaujmout za každou cenu, a také s namyšleností a arogancí.

  • Modrá

    Mezi barvy jara se letos probojovala i akvamarínová. Bude vám slušet?
    Autor: Shutterstock
    Pokud je vám dobře v modré, berte ji! Modrá vyjadřuje důvěryhodnost a spolehlivost. Rozhodně nebudete působit arogantně, společně s hnědou se tato barva umisťuje "na žebříčku arogance" jako poslední.
  • Zelená

    Sexy
    Autor: shutterstock
    Zelená působí klidně a harmonicky, lidé si ji spojují s přírodou, vyrovnaností a pohodou. Na druhou stranu ani neoslní, takže můžete být vnímána jako lehce nudná.

  • Hnědá

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Řečeno jednoduše slovy současné mladé generace: OMG! (Oh, my God!) Není sexy, není oblíbená, je divná. Hnědou nebrat. Ne a ještě jednou ne.

  • Černá

    Matné, hříšné a v několika tónech, tyto trendy v lacích na nehty nás baví
    Autor: shutterstock.com, archiv firem
    Černá je sázka na jistotu. Kromě toho, že sluší prakticky každému, je nejčastěji spojována se sebevědomím, inteligencí a také mužům i ženám připadá sexy. Také je nejméně spojována s negativními vlastnostmi, výjimečně může působit příliš chladně a nepříliš originálně. S černou nešlápnete vedle.

    A jak dopadli muži? U většiny žen mají úspěch ti, kteří vyrazí v šedé, modré nebo černé.

Autor: is
Diskuse ke článku
.