Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

5 frází, které dokážou spolehlivě zabít každý vztah

  • Některé fráze dokáží  druhého vytočit nebo dokonale otrávit
    7. října 2015 | 06:00

    Na téma efektivní komunikace v partnerských vztazích bylo napsáno mnoho knih a moudrých rad. Jak vyjednat kompromis, jak se efektivně hádat, jak správně chválit děti a podobně. Kdyby se měl člověk řídit všemi poučkami, asi by celý den nedělal nic jiného, než přemýšlel o tom, do které příručky nahlédnout a jak to správně říct. My přinášíme přehled oblíbených frází, které dokážou nejdřív naštvat, po čase otrávit a při častém používání spolehlivě rozbít každý vztah.

  • Nikdy mě neposloucháš!

    Autor: Shutterstock.com
    Pokaždé, když užijete slovo NIKDY, raději přibrzděte a možná větu ani nedokončete. Ať jde o cokoliv – opravdu váš protějšek po sobě NIKDY neuklidí, NIKDY nepřijde včas a skutečně NIKDY neposlouchá, co říkáte? Věta "Ty mě nikdy neposloucháš" vypovídá o vaší frustraci, ale druhému projde jedním uchem tam a druhým ven. Zkuste být místo toho konkrétní a popsat svou situaci: "Když se při debatě díváš do telefonu, mám pocit, že mě vůbec nevnímáš, a je mi to nepříjemné."

  • Vůbec mi nepomáháš s dětma!

    Nevěra
    Autor: Shutterstock.com
    Další "vůbec", které asi není na místě. Pokud jste s partnerem rodiči, jednou za čas má vždy jeden z vás pocit, že toho dělá strašně moc a druhý se jen veze. V tuto chvíli je efektivnější domluvit se s partnerem na tom, co konkrétně bude mít na starosti on – připravování tašek do školy, dělání ranních svačin, zařizování kroužků. A vše podpořit "lišáckou" větou: "Vždyť oni milují, když je vyzvedáváš ze školky, a vždycky se na tebe strašně těší."

  • Fakt dík! Tak si to udělám sám (sama)

    ?
    Autor: profimedia.cz
    Vaše ironické "fakt dík" partnera spolehlivě otráví a ukončí jakoukoliv další debatu na dané téma. Ale vy si tím uchystáte past především sama na sebe. Pokud požádáte o pomoc, a následně si to stejně uděláte sama, kdo by se příště hrnul do tak příšerných nebo nudných činností, jako jsou přivrtávání poliček nebo odvoz auta na STK? Metoda slušného a neustálého opakování vašeho požadavku by měla být do budoucna efektivnější.

  • Já se už fakt chci rozvést!

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Tahle věta by neměla být nikdy vyslovena, pokud ji nemyslíte vážně. Nevyhrožujte rozvodem proto, abyste si vynutila partnerovu pozornost nebo snahu. A pokud narazíte na něco, co skutečně nemůžete překonat nebo s čím opravdu nemůžete v manželství existovat, volte pozitivní přístup: chci, aby nám to fungovalo. Prosím, mohl bys...

  • Máš někoho jinýho?

    Žen, které se cítí milenecky zanedbávány, přibývá...
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM
    Ptát se druhého na to, jestli někoho měl, nemá cenu – a to nejen kvůli tomu, že se dá předpokládat, co odpoví. Podle odborníků ale vyslovením této věty vypustíte do ovzduší nedůvěru. Pokud tedy chcete zůstat spolu, je lepší věci pojmenovat tak, abyste to ve své větě zmínili: Vím, že dřív to bylo mezi námi jiné. Co bychom mohli udělat pro to, aby to bylo podobné jako dřív?

Autor: is
Diskuse ke článku
.