Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

7 věcí, které odhalí špatnou kamarádku. Máte takovou i vy?

  • To, že spolu trávíte spousty času, ještě neznamená, že jde o pravou kamarádku.
    14. srpna 2015 | 06:00

    Když je snesete, těch špatných můžete mít na každém prstu hned deset. S těmi skutečnými je to ovšem jiná. Jak v rovině přátelství jednoznačně rozlišit dobro a zlo? A podle čeho odkryjete, když někdo nemá zrovna nejčistší úmysly?

  • Za zády vás pomlouvá

    Pomlouvat mě před naší společnou kamarádkou není chytré.
    Autor: Shutterstock
    Říká vám, že jste kočka, že vám ty nové šaty děsně sluší. Ujišťuje vás, že nemusíte vůbec hubnout. Ale pak se dozvíte od společné kamarádky, že se zhrozila nad tím, jaké máte špeky. Že jste podle ní oblečená jako hastroš. A ještě se příšerně staráte o své děti. To vše jsou jasná znamení, že vás až tak úplně nemusí. A její vztah je tedy spíš patologický.
  • Neříká vám pravdu

    Kamarádka, která neříká pravdu, není kamarádka.
    Autor: Shutterstock.com
    Dobrá kamarádka je upřímná. Umí vám do očí říct, že tohle jste přehnala. S tím pitím byste měla přestat, toho chlapa raději nechat být. Udržuje vás ale v přesvědčení, že po dvou flaškách bílého jste vlastně roztomilá? A že i když ten váš nepracuje, je vlastně skvělý? A to celé jen kvůli tomu, aby vás před okolím totálně znemožnila? I v tomto případě by se vám měla v hlavě rozsvítit červená kontrolka s nápisem „pozor!“.
  • Okatě svádí vašeho muže

    muž mezi dvěma ženami
    Autor: Shutterstock
    Znáte heslo, že na chlapy a na kabelky se nesahá? I na tomto ryze ženském pořekadle můžete najít velký kus pravdy. Zmerčila jste ovšem někdy, že se kamarádka k vašemu muži lísá více, než je zdrávo? Že mu prvoplánově lichotí, chová se jako přihlouplá puberťačka? I to bych na vašem místě vnímala jako varovný signál!
  • Závidí vám úspěch

    žena, závist
    Autor: Shutterstock
    Oznámila jste jí, že máte novou práci? Ale první, co jste letmým pohledem chytila, byl zahořklý úšklebek? A než se dokázala naladit na radostné zvolání "Supeeer!“, trvalo to několik vteřin? Pak bych si na vašem místě nebyla úplně jistá, jestli jste ji lepší kariérou potěšila.
  • Nedokáže skousnout vaše štěstí

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Konečně jste potkala skvělého muže, čekáte miminko, cítíte se báječně. Jenže ona je sama jako v plotě kůl. A neustále vám předhazuje: "Já jsem taková chudinka, to ty se máš, tys měla v životě štěstí...“ Nebo: "No jo, ty si máš tak na co stěžovat, vždyť máš všechno." Ani takové reakce bych na vašem místě nebrala úplně na lehkou váhu.
  • Uráží se a naštvává se

    Křičí vaše "kamarádka", kdykoliv se zpozdíte, byť o pár minut?
    Autor: Shutterstock.com
    Zpozdíte se o pět minut, a hned je oheň na střeše? Pořád do vás rýpe, hází do placu posměšné poznámky? Klade před vás ultimáta? Když jí nevyhovíte, neváhá udělat hysterickou scénu, obtěžovat vás donekonečna telefonáty a esemeskami? Víte ale to, že pokud se tak chová, není to kamarádka, ale prachobyčejná vyděračka? Zvažte, jestli vám stojí kontakt s ní skutečně za to.
  • Nechá vás na holičkách

    Pokud si pro vás neumí najít čas, není to správná kamarádka.
    Autor: profimedia.cz
    Když je v maléru, brečí vám do telefonu třeba ve tři ráno a vy jste ochotná jet půl světa jen kvůli tomu, abyste ji zachránila, utěšila? Cítíte ale, že kdykoliv jste v maléru vy, hází zpátečku a místo pomocné ruky vás zavalí výmluvami, proč to nejde, a že kdyby mohla, udělala by maximum? Nevěřte jí. Kdo chce, hledá způsob, kdo nechce, hledá důvod. Pamatujte na to!

Autor: duš
Diskuse ke článku
.