Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

7 přikázání pro šťastné manželství: Pamatujte, že vztah není soutěž!

  • Znáte tajemství šťastného vztahu?
    8. února 2014 | 13:00

    Chcete znát tajemství šťastného manželství, které vydrží celý život? Nejedná se ani o nápoj lásky nebo jiné čáry, ale o věci, které se vám mohou zdát prosté, obyčejné a možná i zbytečné, ale věřte, že právě tohle je tajemství úspěchu.

  • Nepomlouvejte svého manžela za zády


    Jeho omluvy nebývají upřímné
    Autor: shutterstoclk
    Jestli je něco opravdu důležité pro šťastné manželství, pak je to zlaté pravidlo o respektu k tomu druhému. Nikdy proto nepomlouvejte ani neshazujte svého partnera před jeho ani svými přáteli. Jistě, že si potřebujete sem tam postěžovat své kamarádce na to, jak manžel nechává všude válet ponožky, ale dělejte to v soukromí, nikdy ne v kolektivu vašich přátel.

  • Mluvte o penězích


    Jaké věci nás nejvíce ovlivňují při výběru partnera na celý život?
    Autor: shutterstock.com
    Finanční problémy, ať už jednoho z partnerů nebo obou, jsou nejčastější příčinou rozpadu vztahu. A právě to je důvod, proč byste spolu měli o penězích mluvit, vytvářet si společné finanční plány a diskutovat o investicích.

  • Vítejte se polibkem


    polibek
    Autor: Shutterstock.com
    Připadá vám to jako banalita? Podle vědců jsou polibky jedním z nejsilnějších pout mezi partnery. Nezapomeňte se políbit, když jdete do práce i když večer přijdete domů a pokud k polibku přidáte také objetí, vaše pouto bude stále silné.

  • Vytvořte si seznamy kladů


    Valentýn
    Autor: Shutterstock.com
    Po několika letech vztahu, už nemáte ani jeden z vás růžové brýle a místo lásky se mezi vás často vkrádá stereotyp. Často možná i zapomeneme, proč vlastně toho druhého milujeme a právě proto je důležité vytvořit si jakýsi soukromí seznam. Napište si co, na své m partnerovi milujete, ať už je to způsob jakým se směje nebo to, jak se o vás stará když jste nemocná. I maličkosti jsou důležité. Připomenete si tak všechny dobré věci, na které byste možná během všedních dnů zapomněli.

  • Buďte nejprve přátelé až pak manželé


    láska
    Autor: Shutterstock.com
    Sexuální přitažlivost s postupem času opadává a tak je důležité stavět vztah na něčem jiném. Jedna z nejlepších rad, jakou vám manželská poradna může dát, je „Buďte si s partnerem dobrými přáteli.“ Právě váš partner by měl být tím, za kým jdete nejen, když máte problém a něco vás trápí, ale také ve chvíli, kdy máte radost. Měli byste si umět promluvit, ale i se pomilovat, to je recept na šťastné manželství.

  • Překvapujte se


    Orgasmus na který nezapomenete
    Autor: shutterstock
    Zapomeňte na to, že každé pondělí má být k večeři rajská omáčka a každou sobotu se máte pomilovat. Měňte zajeté stereotypy, překvapujte se a pořád myslete na to, jak tomu druhému zpříjemnit den.

  • Přiznejte, že se mýlíte


    Žena
    Autor: Shutterstock.com
    Není nic horšího, než když žijete s mezkem, který neumí přiznat svou chybu. Neměli byste se před svým partnerem stydět přiznat chybu, nesoutěžíte o to, kdo je lepší a nejste protihráči, ale naopak spoluhráči na všech frontách.

Diskuse ke článku
.