Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Najděte toho pravého: Pomohou vám znamení zvěrokruhu

  • Poznejte svou spřízněnou duši!
    26. října 2023 | 06:00

    Starověký model rozlišuje čtyři prvky, které ovlivňují náš život, činy i city. Jsou to Oheň, Voda, Země a Vzduch. Ke kterému patříte vy? A jaký partner se k vám hodí? City nikdy nepodceňujte. Náš vnitřní život totiž přímo ovlivňuje naše tělo a zdraví. Z každého živlu máme údajně kousek, ale jeden nebo dva u lidí jednotlivých astrologických znamení převládají. Přečtěte si, jaký element je právě u vás nejvýraznější. Možná tak mnohem snadněji leccos pochopíte a dostanete odpovědi na různé otázky – včetně té, která by vám mohla pomoct najít toho pravého životního partnera.

  • ZEMĚ

    Autor: Shutterstock.com
    (Býk, Panna, Kozoroh)

    Tento element symbolizuje stálost, ale i chlad.

    Lidé pod vlivem Země bývají velmi praktičtí, řídí se zdravým rozumem a většinou nepodléhají náladám a citům, dodržují pravidla a mají pevnou vůli. S čím začnou, to většinou i dokončí. Často myslí na svoje tělo a důsledně se o něj starají. Někdy víc, než by bylo zapotřebí. Měli by si dávat pozor na sklony k požitkářství nebo přehnané smyslnosti. Na druhé straně si ale se vším umějí hravě poradit. Vše si předem pečlivě naplánují, zorganizují a sečtou. Výborně to umí s penězi. Máloco je vyvede z míry, ale nemají rádi změny. Někdy jim chybí dost rozletu, velkorysosti a fantazie. Proto by se v jejich životě hodil prvek Oheň, který by tak trochu nudný život rozproudil.

  • VODA

    Autor: Shutterstock.com
    (Rak, Štír, Ryby)

    Lidé Vody nejsou tak studení jako ti, jejichž prvkem je Země. Zato ale mohou být „hustí“.

    Vodní lidé jsou citliví, vnímaví, na prvním místě jsou jejich emoce. Lehce se umíte vcítit do ostatních a navázat důvěrné vztahy. Rozumíte jejich potřebám, chápete, co je trápí. I proto se jim hodně lidí svěřuje a oni jim oddaně pomáhají. Jejich problémem ale často bývá právě přecitlivělost. Berou si věci příliš osobně a působí proto jako uzlík nervů. Chvíli jsou optimističtí, potom zase totálně zoufalí. Vodní bytosti jako vy považují racionální přístup za úplně bezcitný. Jejich romantická duše potřebuje hodně lásky a pomoci, aby se cítila šťastně. Když se jim podaří do života dostat víc Vzduchu, jejich život dostane nové dimenze. Vzdušný partner jim dodá lehkost, odstup a ochrání je před všemi výkyvy.

     

  • VZDUCH


    Autor: Shutterstock.com
    (Blíženci, Váhy, Vodnář)

    Bývají lehcí, pohybliví a nestálí.

    Patříte ke vzdušným lidem? Pak jste společenští, stále mluvíte a stále o něčem sníte. Dokola rozebíráte vše, o čem přemýšlíte, ale i to, o čem je právě řeč. Neustále o něčem přemýšlíte, hýříte nápady, svoji mysl prakticky nikdy nevypínáte. Živel Vzduch potřebuje hodně přátel. Vzdušní lidé říkají na rovinu, co si myslí, a přímost oceňují i u ostatních. Jsou duchaplní, bystří, uvažují přímočaře a jasně. Ve slabé chvilce ale propadají pocitům úzkosti a bezradnosti. Tehdy prospěje partner s elementem Voda. Právě on přinese do života vzdušným iluzionistům více sebejistoty a klidu a naučí je pracovat s vlastními i cizími emocemi.

     

  • OHEŇ


    Autor: Shutterstock.com
    (Beran, Lev, Střelec)

    Lidé narození v ohnivých znameních jsou většinou aktivní a vášniví.

    Ohnivá znamení mají velké množství téměř nevyčerpatelné energie. Když jste jedním z nich, s největší pravděpodobností jste silní a dynamičtí. Když vejdete do místnosti, nikdo vás nemůže přehlédnout. Jste rádi v centru pozornosti, umíte se bavit a lidi si dokážete rychle podmanit. Na okolí působíte sebejistě a s ničím nemáte problém. Na druhé straně se snadno urazíte a očekáváte stálý obdiv. Jste plní ideálů, sníte o velkých věcech, představujete si, co všechno dokážete. Jenže ve chvíli, kdy narazíte na realitu, třeba splácení hypotéky, péče o děti a podobně, energie se často vytrácí a vy podléháte depresím a smutku. Pomoct vám může živel Země, díky kterému budete k reálnému životu při stupovat praktičtěji a věcněji a mnohem snáz zvládnete běžné povinnosti. Díky dávce zemské energie dotáhnete své záměry do konce a budete úspěšnější.

     


  • KDO S KÝM


    Oheň a Oheň
    Když do sebe dva ohniváci narazí, můžou létat jiskry. Hádky, scény a stejně vášnivé udobřování, to je u těchto živlů na denním pořádku. Když se ale naučíte temperament krotit, společný oheň může hořet celý život. Záleží na tom, jak se s ním naučíte zacházet.

    Země a Země
    Když se setkají, nečekejte žádné romantické vzplanutí. Jejich vztah bude pevný, silný, ale pro nás ostatní trochu nudný.

    Voda a Voda
    Dvě vodní znamení nemají mezi sebou žádné překážky, jejich lásky i city plynou hladce a vzájemně se inspirují. Jenže když poklidu bude příliš, může vztah skončit ve stojaté zátoce, mrtvém rameni, odkud už není cesta dál.

    Oheň a Vzduch
    Vzduch rozdmýchává oheň a ten díky němu hoří jasněji. O nadšení a vzrušení, ale také vztek a vášně v takovémto vztahu není nouze. Pokud se vám oběma podaří udržet svoje povahové vlastnosti na uzdě, můžete spolu prožít velmi krásný život.

    Oheň a Země
    Když se do sebe zamilují, jejich láska je většinou problematická. Oheň sice Zemi nikdy nezničí, ale může ji ohrožovat a vyvádět z konceptu. Po čase se ohnivý typ se stabilní Zemí může nudit, Zemi zase můžou vadit jeho neustálé výbuchy a láska je vážně ohrožená.

    Oheň a Voda
    Oheň a Voda jsou protiklady, které se sice navzájem fascinují, ale zároveň se bojí toho, že jeden druhého může zničit. A mají pravdu. Obě strany by ve společném vztahu měly krotit svůj temperament. Jinak nevydrží.

    Země a Vzduch
    Žádné velké vášně, ani romantická láska se tady většinou nevyskytují.

    Země a Voda
    V tomto případě dochází k nádhernému spojení lidí, kteří se vzájemně potřebují a inspirují. Takový vztah může vydržet celý život a bude přinášet všem kolem štěstí a pocit naplnění. Jen pozor, vody nesmí být ani příliš, ani málo.

    Vzduch a Voda
    Partneři těchto typů jsou něco jako loďka na divoké řece lásky, která si dělá, co chce a nikdo ji nedokáže usměrnit a uřídit. Je tady proto riziko, že ztroskotá. Naděje, že skončí v bezpečném přístavu je sice malá, ale jak se říká, umírá jako poslední.

Autor: ris
Diskuse ke článku
.