Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Muži nemusí vědět všechno: 5 vět, které před nimi neříkejte!

Nechcete ho naštvat? Tak tyhle věty nevyslovujte!
24. března 2012 | 06:55

Muži některé naše výroky přímo nesnášejí. Může se vám zdát, že o nic nejde, ale je to může naštvat, urazit a zranit. Jak se vyhnout zbytečným problémům?
 

Pokud partnerovi řeknete bez rozmyslu vše, co vás napadne, nedivte se pak, co může nastat. Oni i muži potřebují jemné zacházení a diplomacii.

Co jednou vyslovíte, nelze vzít zpět, ale výsledek také často záleží na tom, kdy, kde, jak, při jaké příležitosti a co vypustíte z úst. Někdy jste totiž dost sama proti sobě.

Těchto pět vět si určitě vždy nechte pro sebe:

1. Raději to udělám sama

Mám jednu přítelkyni, kterou už léta vidím vláčet těžké tašky s nákupy. Ve vhodnou chvíli jsem naznačila jejímu manželovi, že by jí měl pomoci. "Ale vždyť ona to nechce!", vysvětlil mi. "Vždycky mi řekne, že si to raději udělá sama a já se cítím jako idiot, který nic neumí, tak jsem to už vzdal ..."

A přesně tak to je dámy. Když muži řeknete tuto větu, shazuje ho to, protože naznačujete, že to uděláte lépe. Každý dělá věci, jak umí, a pokud to muž nedokáže stejně jako vy, neznamená to, že to je špatně. Zkuste mu více důvěřovat a budete se divit, kolik vám ubude povinností.

2. Mé mámě ses nikdy nelíbil

Největší chyba. Proč taháte do svých problémů mámu? Také by nebyla nadšená, kdyby to slyšela. Vztah je věc jen vás dvou. A pokud nastane situace, že máte rozdílné názory, neberte si berličku v podobě názoru příbuzných či přítelkyň.

Rozeberte si věci z vašeho vzájemného pohledu a snažte se najít kompromis přijatelný pro oba. Dva dospělí lidé, kteří se milují, se přece při troše dobré vůle určitě dohodnou.

Někdy je lepší při hádce včas zmlkout
Autor: profimedia.cz

3. Proč mi připomínáš tvého otce

Většinou jde v tu chvíli o otce, se kterým rodina nevychází, třeba alkoholici či jiní bídáci. Taková věta je pak opravdová podpásovka.

Muže tak zraňujete na nejslabším místě. Od jeho ženy je to podlé a ubohé… Pokud partner dělá něco, co se vám nelíbí, řekněte mu to jiným způsobem, aby věděl, co vlastně dělá špatně a také to, jak si to představujete.

4. Bože! Zase k nám přijdou Kropáčkovi?

Nikdy jste nedokázala pochopit, co ho přitahuje k jeho bývalému spolužákovi Kropáčkovi a jeho manželce? Ale pohrdat jeho přáteli není zrovna nejmoudřejší.

Možná ani on není nadšený vašimi kamarádkami a taky vám to nepředhazuje. Zkuste třeba ve vhodnou chvíli říct, že byste si raději mohli někam zajít, aby nebyli pořád jen u vás. Určitě to rád pochopí, pokud mu tak navrhnete jiné, zajímavější trávení volného času.

5. Tohle ty nikdy nepochopíš, neuděláš, neřešíš…

Podobné věty ho automaticky naladí negativně a proti vám. Nekonkrétní vyčítání je to nejhorší, co můžete udělat. Pokud chcete něčeho dosáhnout, nevyčítejte mu chyby tímto stylem.

Řekněte mu na rovinu, co udělal právě v dané chvíli špatně a hotovo. A úplně nejlepší je požádat ho o to, aby vynesl smetí, a udělejte to s úsměvem.

Autor: lesk.sk, bak