Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Klepy šíří špatné matky, hospodyně a promiskuitní ženy

Ženy rády roznášejí klepy. Na všechny. I mezi sebou
19. října 2011 | 14:12

Kolegové z práce, kamarádky, manželové. Ty všechny za zády pomlouváme, až jim musí pískat v uších. Proč mají ale ženy potřebu tak drbat a muži jsou féroví a řeknou problém dotyčnému rovnou do očí? Za vše prý můžou geny.

Popovídat si s kamarádkou u kafe či nad sklenkou vína patří mezi běžné dámské činnosti. Bez drbání a pomlouvání ostatních bychom prostě nemohly žít. Proč vlastně? Nová britská studie uvádí, že je tento způsob myšlení prostě zakořeněn v ženských mozcích. Tak si chráníme teritorium, ve kterém žijeme.

"Slovo "drb" zní pejorativně, ale není to tak. Je to jen jakýsi morální kodex, který ženy vyznávají. Podle průzkumu nejvíce klepů šíří ty z vás, které jsou špatné hospodyně, špatné matky či jsou promiskuitní. Všechny tyhle charakteristiky jsou hrozbou pro každou ženu, proto je "hážou" na jiné," vysvětloval autor studie, doktor John Locke.

Doktor varuje: Můžou drbat i vás!

"Muži naopak rádi ukazují svou sílu a převahu. Proto se tak často slovně popichují a ze srandy urážejí. Týká se to třeba rostoucího pivního pupku či řídnoucích vlasů. To by si ženy navzájem nikdy neřekly!" dodal doktor.

"Ženy se díky pomlouvání stávají lepšími přítelkyněmi. Když s někým sdílíte tajemství, navíc o někom třetím, sblíží vás to. Riziko je, že kdykoli může někdo něco prozradit o vás," varoval Locke.

Autor: INT, mivr
Klíčová slova: ženy, drby, drbny
Diskuse ke článku
.