Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Typologie květin: Komu jakou dát a kdy?

22. srpna 2011 | 19:53

V šestnáctém století se ve Velké Británii stalo velmi populární vyjadřovat pocity květinou. Každá rostlina nese jiný význam. Jiná se hodí k narozeninám kamarádce, jiná třeba tchyni, kterou nemáte rádi. V posledních letech se tento trend opět vrací na scénu. Blesk.cz dá pár jednoduchých tipů, jaký pugét k určitým událostem darovat. Nejfrekventovanějším květinovým dárkem jsou samozřejmě růže.

Láska: Fialová růže vyjadřuje hluboké city. Tuto květinu dejte někomu, koho

Fialové růže dejte někomu, koho upřímně hluboce milujete
Autor: Profimedia.cz
upřímně hluboce milujete, nebo chcete, aby vám, ať už je to cokoli, odpustil.

Nenávist: Máta (znak: podezření), hortenzie (znak: bezcitnost), chrpa (znak: celibát), lobelka (znak: zlomyslnost) - pokud tohle všechno zkombinujete, máte

Kosatec je květina pro kamaráda
Autor: Profimedia.cz
krásnou modrou kytici pro někoho, koho nemáte rádi, ale ten to v záplavě zářivé modři nepozná...

Přátelství: Kosatce (znaky: přátelství) zamotanými v břečťanu (znaky: výdrž, závislost) vyjádříte pevný přátelský cit, který k obdarovanému cítíte.

Vášeň: Atypické růže (znak: láska na první pohled), oleandr (znak: chtíč), jablkový květ (znak: přitažlivost) a oranžová lilie (touha) - exploze barev vyjádří výbuch vašich smyslů, který zažíváte při pohledu na toho, komu květinu dáváte...

Konvalinka je pro romantické duše
Autor: Profimedia.cz

Narozeniny: Růžová růže je ideální jako dárek k narozeninám pro kamarádku. Můžete ale třeba zkusit i konvalinky (znak: sladkost), zkombinovat žluté a červené růže (znak: vzrušení), břeženky (znak: přátelství), petrklíč (znak: stálost), smolnička (znak: pozvánka k tanci), orchidej (rafinovaná krása).

Svatba: Rudé růže (znak: pravá láska) a v nich pár bodláků (znak: noblesní úroveň) - to je úžasná svatební kytice. Pokud upřednostňujete romantičtější styl, určitě se budou líbit petrklíč (znak: věčná láska), bílá lilie (znak: čistota), blatouch (znak: bohatství), otočník (znak: oddanost), netřesk (znak: domácí hospodářství). A pokud je dáte dohromady, šťastné manželství vás nemine.

Autor: INT, Michaela Vraná