Letos je to 330 od prvního tlakového hrnce, který vynalezl francouzský fyzik a matematik Denis Papin. Podle průzkumu se ukázalo, že historické kousky se nacházejí i ve většině českých domácností.
Dokonce spousta takovýchto muzejních exponátů se dědí z generace na generaci. Takové hrnce se používají minimálně a to ať už proto, že nevíte, jak takový hrnec používat nebo (a hlavně) hrnce neodpovídají požadavkům na bezpečnost. Všeobecně mezi kuchařkami panuje strach z unikající páry či jiných nečekaných překvapení.
Jestli je toto důvod, proč jste tlakový hrnec vyřadili z vaší kuchyně je čas tento názor přehodnotit. Otevírání a zavírání tlakového hrnce a hlavně udržení jeho síly pod kontrolou je jedna z mnoha předností tlakového hrnce Tefal Clipso. Jednou rukou zvládnete otevřít a zavřít poklici. Tefal Clipso má i 7 pojistek pro správné fungování. Více o bezpečnosti tlakových hrnců na www.tefal-clipso.cz
Bezpečnost není jen to jediné, na co si při zakoupení nového tlakového hrnce dat pozor. Také komfort by mel byt v centru naši pozornosti. Pro obsluhu je důležité otevíraní jednou rukou, myti i poklice v myčce a v neposlední radě jednoduché skladování, které nezabere moc místa.
Ať už si hrnec pořídíte sami pro sebe, či věnujete ho jako dárek, pořídíte téměř kreativní hračku do kuchyně. V tlakových hrncích můžete vařit, dusit, péci, vařit v páře, rozmrazovat či připravovat dezerty. Pokud máte miminko, dokonce v tlakovém hrnci můžete sterilizovat dětské lahvičky. Moderní tlakové hrnce jsou použitelné na všech sporácích - ať už plynových či indukčních.
Rychlost přípravy pokrmu oceníme snad všichni. A jako bonus k tomu všemu máme ještě zachované vitaminy pro naše zdraví.
Více informací najdete na http://www.tefal-clipso.cz