Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Zataženo, déšť 5°C

Vepřové jehly s bylinkami

Vepřové jehly s bylinkami
20. října 2009 | 11:50

Doba přípravy: 30 minut, doba pečení: 20–25 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 kg vepřového masa
1 lžíci citronové šťávy
8 lžic olivového oleje
1 lžíci oregana
1 lžíci sekané petrželové natě
sůl, pepř

Postup:

Maso nakrájejte na kostky a napíchejte je na špejle nebo na grilovací jehly. Smíchejte olej, citronovou šťávu, sůl, pepř, petrželovou nať a oregano. Špízy vyrovnejte do mělké mísy a štědře je potřete připravenou marinádou. Nechte je proležet aspoň 2 hodiny. Pak špízy vyjměte z marinády a grilujte asi 8 minut.

Autor: archiv