Pátek 25. září 2020
Svátek slaví Zlata, zítra Andrea
Oblačno, déšť 22°C

Vepřové řízky s rajčaty a olivami

24. března 2010 | 11:38

Doba přípravy: 35 minut, doba dušení: 5 až 8 minut

Budete potřebovat (na 4 porce):

4 vepřové řízky
600 g rajčat
2 stroužky česneku
10 černých oliv bez pecky
500 ml hovězího vývaru
olej na smažení
půl lžičky kmínu
sůl
mletý černý pepř

Postup:

1. Česnek oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a olivy nechte okapat na sítku. Rajčata nakrájejte na čtvrtky.

2. Umyté maso osolte, okořeňte a na rozehřátém oleji prudce osmahněte z obou stran.

3. Dejte ho na talíř a do výpeku z masa vložte česnek s rajčaty. Krátce osmahněte, podlijte vývarem, přidejte olivy a chvíli povařte.

4. Řízky vraťte na pánev a všechno spolu duste do změknutí. Podle potřeby podlévejte vývarem. Toto jídlo skvěle chutná s rýží.

Diskuse ke článku
.
Související články