Pátek 22. listopadu 2024
Svátek slaví Cecílie, zítra Klement
Oblačno, sněžení 1°C

Dušená ryba se smetanovou omáčkou

Dušená ryba s omáčkou
13. října 2009 | 10:13

Doba přípravy: 25 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

600 g rybího masa (treska, makrela, sumeček)
šťávu z půlky citronu

na omáčku:

2 lžíce tuku nebo másla
1 lžíci sekané cibule
2 lžíce nakrájených žampionů
1 lžičku vegety
1 lžíci sekané petrželové natě
200 ml zakysané smetany
sůl

Postup:

Rybu očistěte, omyjte a naporcujte na filety. Maso osolte a zakapejte citronovou šťávou. Na pánvi rozehřejte tuk, vložte rybu, přikryjte a duste asi 6 minut z každé strany. Dušenou rybu opatrně vyjměte a udržujte v teple. Připravte si omáčku: Ve vypečené šťávě osmažte cibuli a žampiony. Ochuťte vegetou, petrželovou natí, přilijte smetanu a přiveďte k varu. Dušenou rybu podávejte přelitou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.

Autor: archiv