Budete potřebovat (pro 4 osoby):
600 g rybího masa (treska, makrela, sumeček)
šťávu z půlky citronu
na omáčku:
2 lžíce tuku nebo másla
1 lžíci sekané cibule
2 lžíce nakrájených žampionů
1 lžičku vegety
1 lžíci sekané petrželové natě
200 ml zakysané smetany
sůl
Postup:
Rybu očistěte, omyjte a naporcujte na filety. Maso osolte a zakapejte citronovou šťávou. Na pánvi rozehřejte tuk, vložte rybu, přikryjte a duste asi 6 minut z každé strany. Dušenou rybu opatrně vyjměte a udržujte v teple. Připravte si omáčku: Ve vypečené šťávě osmažte cibuli a žampiony. Ochuťte vegetou, petrželovou natí, přilijte smetanu a přiveďte k varu. Dušenou rybu podávejte přelitou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.