Budete potřebovat (pro 4 osoby):
4 filety aljašské tresky
2 vejce uvařená natvrdo
300 ml mléka
150 g nastrouhaného sýra
40 g másla
40 g hladké mouky
sůl
na bramborovou kaši:
400 g brambor
200 ml mléka
2 lžíce másla
Postup:
Rybí filety povařte v osoleném mléce. Vyjměte je z mléka a nakrájejte na kousky. Z uvařených brambor, horkého mléka a másla připravte bramborovou kaši, kterou vymíchejte dohladka. Z másla a hladké mouky připravte světlou jíšku a zalijte ji zchladlým mlékem, ve kterém jste vařila rybu. Směs přiveďte k varu, za stálého míchání přisypte nastrouhaný sýr a vařte, dokud se sýr nerozpustí. Vejce nasekejte nadrobno, smíchejte s uvařenou rybou a s připravenou sýrovou omáčkou. Směs vlijte do zapékací misky a navrch ozdobně nastříkejte bramborovou kaši. Vložte do vyhřáté trouby a upečte.