Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rybí nákyp

Rybí nákyp
12. října 2009 | 17:59

Doba přípravy: 40 minut, doba pečení: 20 až 25 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

4 filety aljašské tresky
2 vejce uvařená natvrdo
300 ml mléka
150 g nastrouhaného sýra
40 g másla
40 g hladké mouky
sůl

na bramborovou kaši:

400 g brambor
200 ml mléka
2 lžíce másla

Postup:

Rybí filety povařte v osoleném mléce. Vyjměte je z mléka a nakrájejte na kousky. Z uvařených brambor, horkého mléka a másla připravte bramborovou kaši, kterou vymíchejte dohladka. Z másla a hladké mouky připravte světlou jíšku a zalijte ji zchladlým mlékem, ve kterém jste vařila rybu. Směs přiveďte k varu, za stálého míchání přisypte nastrouhaný sýr a vařte, dokud se sýr nerozpustí. Vejce nasekejte nadrobno, smíchejte s uvařenou rybou a s připravenou sýrovou omáčkou. Směs vlijte do zapékací misky a navrch ozdobně nastříkejte bramborovou kaši. Vložte do vyhřáté trouby a upečte.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.