Čtvrtek 1. říjen 2020
Svátek slaví Igor, zítra Olívie
Oblačno, déšť 15°C

Filé se sezamovou kůrkou

12. října 2009 | 17:49

Doba přípravy: 1 hodina

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

800 g rybích filetů
citronovou šťávu
1 suchou žemli
6 lžic sezamových semínek
1 lžičku sójové omáčky
2 vejce
4 lžíce polohrubé mouky
sůl, pepř
olej na smažení

na omáčku:

200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce balzamikového octa
2 lžičky cukru krystal
1 lžičku soli
sekaný kopr
pepř

Postup:

Plátky ryb omyjte, nakrájejte na menší kousky (případně odstraňte kosti), zakapejte je citronovou šťávou a dejte odležet. Sušenou žemli překrojte a umelte na strouhanku. Mouku vsypte do talíře, vejce rozkvedlejte, osolte a opepřete. Sezamová zrnka za stálého míchání nasucho opražte na pánvi dozlatova. Zalijte je sójovou omáčkou a ještě krátce duste. Odstavte a smíchejte je se strouhankou. Osušené kousky ryb obalte v mouce, ve vejcích a v sezamové strouhance. Obal mírně přimáčkněte. Obalené kousky ryb osmažte dozlatova. Všechny suroviny na omáčku smíchejte v misce a nechte chvíli odpočinout při pokojové teplotě. Před podáváním ji můžete dochutit sekaným koprem.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.