Pátek 25. září 2020
Svátek slaví Zlata, zítra Andrea
Oblačno, déšť 22°C

Zapečené rybí filé

11. října 2009 | 11:50

Doba přípravy: 25 minut, doba pečení: 20 až 25 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

750 g rybího filé
2 lžíce citronové šťávy
2 cibule
50 g másla
550 g kysaného zelí
50 ml bílého vína
150 g zakysané smetany
sůl, pepř
petrželovou nať na ozdobu


Postup:

1. Filé osolte a pokapejte citronovou šťávou. Cibuli nakrájejte na kolečka, zpěňte na másle a rozložte na dno zapékací mísy. Na ni rovnoměrně rozdělte zelí, polijte vínem, osolte a opepřete.

2. Na zelí položte kousky filé, potřete smetanou, přikryjte alobalem a zapékejte 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Před podáváním můžete filé posypat nasekanou petrželovou natí. Vhodnou přílohou jsou dušené brambory.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.