Pondělí 21. září 2020
Svátek slaví Matouš, zítra Darina
Jasno 23°C

Treska na sektu (Jáva)

11. října 2009 | 06:49

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

4 porce tresky
80 g másla
½ sklenky sektu nebo šampaňského
1 lžíce smetany
1 lžíce rozpustné kávy
sůl
pažitka
300 g dlouhozrnné rýže
4 rajčata
citron

Postup:
Na pánvi rozpusťte máslo a jednotlivé porce ryby v něm lehce osmažte. Každý plátek při otočení posypte rozpustnou kávou a smažte je, až získají hnědavou barvu. Před koncem smažení přilijte víno. Maso vyndejte z pánve, přeložte do tepla na talíře. K výpeku do pánvičky přidejte smetanu, nasypte pažitku a krátce povařte. Rybu na talíři doplňte kopečkem vařené rýže, ozdobte plátky rajčete a kolečkem citronu.

Zdroj: Káva - Putování za tajemstvím kávových specialit

Autor: archiv
Klíčová slova: recept, vaření, sekt, káva, ryba, treska, ryby, ŠAMPAŇSKÉ
Diskuse ke článku
.