Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Kukuřice s bylinkovým máslem

13. října 2009 | 13:35

Doba přípravy: 15 minut, doba grilování: 15 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

4 kukuřičné klasy
sůl
mletý bílý pepř

na bylinkové máslo:
150 g másla
1 lžíci nasekané petrželové natě
1 lžíci nasekané pažitky
1 lžíci nasekané cibulové natě
1 stroužek česneku
půl lžičky soli

Postup:

Starší kukuřičné klasy nejdříve povařte doměkka 20 až 30 minut (mladé klasy vařit nemusíte). Vodu nesolte, aby kukuřice neztvrdla. Uvařené klasy nechte vychladnout, poté položte na rošt a grilujte asi 15 minut.
Mezitím nakrájejte změklé máslo na kousky a přidejte do něj nasekané bylinky. Promíchejte a nechte ho v chladu mírně ztuhnout. Pomocí fólie vytvarujte váleček. Zabalený vložte do chladu a nechte ztuhnout.
Teplou grilovanou kukuřici jemně osolte a posypejte mletým bílým pepřem. Bylinkové máslo nakrájejte na kolečka, napíchněte na vidličku a potřete jím kukuřice.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.