Budete potřebovat (pro 4 osoby):
4 kukuřičné klasy
sůl
mletý bílý pepř
na bylinkové máslo:
150 g másla
1 lžíci nasekané petrželové natě
1 lžíci nasekané pažitky
1 lžíci nasekané cibulové natě
1 stroužek česneku
půl lžičky soli
Postup:
Starší kukuřičné klasy nejdříve povařte doměkka 20 až 30 minut (mladé klasy vařit nemusíte). Vodu nesolte, aby kukuřice neztvrdla. Uvařené klasy nechte vychladnout, poté položte na rošt a grilujte asi 15 minut.
Mezitím nakrájejte změklé máslo na kousky a přidejte do něj nasekané bylinky. Promíchejte a nechte ho v chladu mírně ztuhnout. Pomocí fólie vytvarujte váleček. Zabalený vložte do chladu a nechte ztuhnout.
Teplou grilovanou kukuřici jemně osolte a posypejte mletým bílým pepřem. Bylinkové máslo nakrájejte na kolečka, napíchněte na vidličku a potřete jím kukuřice.