Budete potřebovat (pro 4 osoby):
2 menší kedlubny
půl bílé ředkve
200 g taveného sýra
50 g majonézy
40 g prorostlé slaniny
šťávu z půlky citronu
pažitku nebo sekaný pórek na zdobení
chlebové krutony
Postup:
1. Zeleninu očistěte, nakrájejte na malé kostičky a zalijte vroucí vodou. Vodu slijte a zeleninu nechte vychladnout. Prorostlou slaninu nakrájejte na kostičky a na pánvi osmažte dokřupava.
2. V misce smíchejte tavený sýr, majonézu, podle chuti přidejte sůl, citronovou šťávu a sekanou pažitku nebo pórek.
3. Přidejte vychlazenou zeleninu, orestovanou slaninu, všechno zlehka promíchejte a nechte chvíli uležet. Na závěr pomazánku ozdobte chlebovými krutony.
Doba přípravy: 10 minut, doba varu: 5 minut
Články odjinud