Čtvrtek 28. září 2023
Polojasno 24°C

Ředkvičková polévka

Ilustrační foto
15. října 2009 | 18:51

Doba přípravy: 20 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 svazek ředkviček
1 malou cuketu
2 brambory
1 cibuli
3 lžíce oleje
2 lžíce smetany
1 kostku zeleninového bujónu
sůl, pepř
plátky pečiva

Postup:

Ředkvičky omyjte a nakrájejte na kousky nebo nastrouhejte na struhadle. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Brambory a cuketu oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na oleji osmažte cibuli, přidejte ředkvičky, cuketu i brambory a chvíli smažte. Zeleninu zalijte vodou, přidejte kostku bujonu a uvařte. Polévku rozmixujte, ještě jednou ji prohřejte a vmíchejte smetanu. Dochuťte solí a pepřem. Z toustového chleba můžete tvořítky vykrajovat různé tvary. Opečte je na pánvi a podávejte s polévkou.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...