Pondělí 21. září 2020
Svátek slaví Matouš, zítra Darina
Jasno 23°C

Krémová celerová polévka

9. října 2009 | 13:40

Náklady: cca 90 Kč

Budete potřebovat:

2 bulvy celeru
2 cibule
1 lžíci másla
1,5 l masového vývaru
200 ml zakysané smetany
150 g pražených vlašských ořechů
1 lžičku citronové šťávy
magi, kmín, sůl, pepř

Postup:
Celer očistíme, nakrájíme na kostičky a spolu s cibulí podusíme na másle asi 2 minuty. Zalejeme vodou a přidáme kostku bujonu. Vše povaříme, dokud celer nezměkne. Polévku necháme vychladnout, rozmixujeme, přidáme smetanu a dochutíme "magi", bílým pepřem a solí. Na talíři polévku posypeme praženými ořechy. Můžeme podávat teplou i studenou.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.
Související články