Budete potřebovat (na dva plechy):
1kg polohrubé mouky
3 ks droždí
5 syrových brambor (nastrouhaných)
sůl, pepř
majoránku
200 ml oleje
škvarky
2 vejce
1 l mléka
česnek
Postup:
Do trochy vlažného mléka rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Do zadělávací mísy vsypejte mouku, přidejte sůl, kvásek, vejce, olej, umleté nebo nadrobno nasekané škvarky, podle chuti prolisovaný česnek, pepř a majoránku. Přilijte mléko a z přísad vypracujte hladké těsto, do kterého zapracujte nastrouhané brambory. Těsto nechte ne teplém místě vykynout. Plechy vymažte sádlem a vysypejte mákem. Těsto rozdělte na dvě poloviny, vyválejte dva pláty a položte je na plech. Potřete je rozpuštěným sádlem a posypete mákem. Upečte ve vyhřáté troubě dozlatova.