Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ovoce s medem

Ilustrační foto
13. října 2009 | 13:52

Doba přípravy: 20 minut, doba grilování: 20 minut

Potřebujete (pro 4 osoby):

200 g jahod
2 kiwi
1 menší zralý ananas
2 hrušky
2 jablka
3 broskve
mátové lístky
2 lžíce medu
šťávu z půlky citronu
1 lžíci rumu

Postup:

Ananas očistěte a nakrájejte. Ostatní ovoce umyjte a rozpulte. Z jablek a z hrušek odstraňte jádřince a broskve vypeckujte.
Mátové lístky opláchněte, část odložte na stranu a ostatní nasekejte. Zalijte je medem, citronovou šťávou, rumem a promíchejte. Když je omáčka hustá, přidejte citronovou šťávu, podle chuti i med.
Ovoce potřete medovou směsí, vyrovnejte na grilovací tác a ten přemístěte na gril. Pečte 20 minut a průběžně obracejte a potírejte medovou omáčkou.

Autor: archiv