Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Zataženo, déšť 5°C

Sýrové řezy

Sýrové řezy
5. října 2009 | 10:07

Doba přípravy: 45 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

500 g listového těsta
500 g brynzy
250 ml mléka
60 g másla
6 lžic hladké mouky
1 vejce na potření
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Listové těsto nechte rozmrazit. Na pánvi rozpusťte máslo, přimíchejte mouku, přilijte mléko a za občasného míchání vařte asi pět minut. Omáčku osolte, ochuťte bílým pepřem, promíchejte a nechte zchladit.

2. Do vychladlé husté směsi vmíchejte rozmačkanou brynzu. Listové těsto rozválejte a vykrojte z něj šest větších kruhových placiček. Položte je na plech vypláchnutý studenou vodou a potřete rozšlehaným vejcem. Upečte je ve vyhřáté troubě dozlatova.

3. Dvě upečená kolečka potřete silnou vrstvou připravené náplně, přiklopte dalšími pláty těsta a znovu potřete a přikryjte posledními pláty těsta. Vzniknou dva sýrové dorty. Dejte je do lednice a vychlazené nakrájejte ostrým nožem na výseče.

Autor: archiv