Budete potřebovat (pro 4 osoby):
500 g listového těsta
500 g brynzy
250 ml mléka
60 g másla
6 lžic hladké mouky
1 vejce na potření
mletý bílý pepř
sůl
Postup:
1. Listové těsto nechte rozmrazit. Na pánvi rozpusťte máslo, přimíchejte mouku, přilijte mléko a za občasného míchání vařte asi pět minut. Omáčku osolte, ochuťte bílým pepřem, promíchejte a nechte zchladit.
2. Do vychladlé husté směsi vmíchejte rozmačkanou brynzu. Listové těsto rozválejte a vykrojte z něj šest větších kruhových placiček. Položte je na plech vypláchnutý studenou vodou a potřete rozšlehaným vejcem. Upečte je ve vyhřáté troubě dozlatova.
3. Dvě upečená kolečka potřete silnou vrstvou připravené náplně, přiklopte dalšími pláty těsta a znovu potřete a přikryjte posledními pláty těsta. Vzniknou dva sýrové dorty. Dejte je do lednice a vychlazené nakrájejte ostrým nožem na výseče.
Doba přípravy: 45 minut
Články odjinud