Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kuře na víně

5. srpna 2008 | 10:19

Také si občas ráda dáte sklenku červeného nebo koňaku? Zkuste je tentokrát pro změnu použít při přípravě vynikajícího kuřete k sobotnímu obědu.

Kuře na víně

Doba přípravy: 1 hodina 10 minut

Kuře na víně
Autor: z knihy 'Recepty ze života (15)' vydavatelství Ringier Slovakia

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 kuře
100 g uzeného bůčku
1 cibuli
250 g žampionů
1 lžíci hladké mouky
olej na smažení
500 ml červeného vína
1 lžičku cukru krystal
1 bobkový list
2 stroužky česneku
1 lžíci petrželové natě
koňak (podle chuti)
sůl, pepř



Postup:

1. Omyté a osušené kuře naporcujte na čtvrtiny, opepřete a opečte na rozpáleném oleji ze všech stran. Opečené maso vyjměte a odložte na talíř.

2. Uzený bůček nakrájejte na kostičky, osmažte je ve výpeku, přidejte nakrájenou cibuli, cukr, poduste a podlijte vínem. Jemně zaprašte moukou, chvíli poduste a kuřecí maso vraťte zpět.

3. Ochuťte prolisovaným česnekem a pepřem. Přidejte bobkový list, očištěné a na poloviny nakrájené žampiony. Maso duste pod poklicí, dokud nezměkne. Před podáváním ho můžete polít ohřátým koňakem a posypat sekanou petrželovou natí.

Autor: Recept jsme převzali z knihy 'Recepty ze života' vydavatelství Ringier Slovakia
Klíčová slova: bpž, recept, kuře, vaříme, krok za krokem
Související články