Kuře na víně
Doba přípravy: 1 hodina 10 minut
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
1 kuře
100 g uzeného bůčku
1 cibuli
250 g žampionů
1 lžíci hladké mouky
olej na smažení
500 ml červeného vína
1 lžičku cukru krystal
1 bobkový list
2 stroužky česneku
1 lžíci petrželové natě
koňak (podle chuti)
sůl, pepř
Postup:
1. Omyté a osušené kuře naporcujte na čtvrtiny, opepřete a opečte na rozpáleném oleji ze všech stran. Opečené maso vyjměte a odložte na talíř.
2. Uzený bůček nakrájejte na kostičky, osmažte je ve výpeku, přidejte nakrájenou cibuli, cukr, poduste a podlijte vínem. Jemně zaprašte moukou, chvíli poduste a kuřecí maso vraťte zpět.
3. Ochuťte prolisovaným česnekem a pepřem. Přidejte bobkový list, očištěné a na poloviny nakrájené žampiony. Maso duste pod poklicí, dokud nezměkne. Před podáváním ho můžete polít ohřátým koňakem a posypat sekanou petrželovou natí.