Pondělí 25. listopadu 2024
Svátek slaví Kateřina, zítra Artur
Oblačno, déšť se sněhem 5°C

Dušené telecí podle Michaela Douglase

Ilustrační foto
15. října 2009 | 15:20

Budete potřebovat:

250 g slaniny
1 středně velká nadrobno nakrájená cibule
1 hrnek (250 ml) nakrájených hub (např. žampionů)
250 g kuřecích jater
1 kg na kostky nakrájeného telecího masa
pepř
sladká paprika
sůl
2 konzervy (2x 400 g) zavařených loupaných rajčat
1 na plátky nakrájený citron
4 hřebíčky

Postup:

Ve velké pánvi osmahneme slaninu dokřupava. Osušíme ji na papírovém ubrousku a nakrájíme na dva centimetry tlusté pásky. Na pánvi ve výpeku ze slaniny potom osmahneme cibulku, houby a kuřecí játra. Poté přendáme na papírový ubrousek a necháme odsát tuk. V tuku na pánvi dohněda opečeme telecí maso, které jsme předtím osolili a okořenili pepřem a paprikou. Maso a ostatní osmahnuté přísady dáme do pekáčku, na ně navrstvíme rajčata, citrónové plátky a hřebíček, upečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia. Pečení trvá asi hodinu. Unikátní telecí pečeně se hodí k chlebu, bramborům i rýži.

Autor: archiv