Suroviny (pro 4 osoby):
800 g nízké roštěné
100 g žampionů
trocha hladké mouky
2 dl smetany
100 g másla
2 dl bílého vína
kmín
pepř
sůl
Postup:
Očištěnou nízkou roštěnou nakrájejte na čtyři plátky silné 1,5 cm, lehce naklepejte, osolte a odložte. Připravte omáčku: Do kastrolu nebo hlubší pánve dejte rozpustit máslo a na něm zlehka restujte na plátky nakrájené houby. Po chvilce ochuťte špetkou drceného kmínu, špetkou pepře a osolte. Velmi jemně zaprašte hladkou moukou. Po krátkém zarestování přilijte bílé víno, povařte a odstavte. Nechte asi 5 až 7 minut odpočinout, pak zlehka vmíchejte smetanu. Maso opečte na grilu nebo pánvi a na talířích přelijte omáčkou.
Michal KODET, restaurace U bílé krávy