Budete potřebovat (pro 4 osoby):
20 kuřecích křidýlek
3 polévkové lžíce olivového oleje
4 lžíce kečupu
2 lžíce octa
šťávu ze 2 limetek
2 stroužky česneku
1 lžičku papriky
špetku kajenského pepře
2 lžíce medu
1 lžíci hnědého cukru
Tabasco
Meggle máslo Steak & Grill v tubě
sůl
Postup:
Rozehřejte gril. Kuřecí křidélka omyjte a osušte. Poté je dejte do mísy, zakapejte olivovým olejem a lehce osolte. Křidélka na mírném ohni grilujte 15 minut. Mezitím si připravte z kečupu, octa, limetkové šťávy, rozetřených stroužků česneku, cukru a medu barbecue omáčku, kterou ještě dochuťte paprikou, solí, pepřem, kájenským pepřem a Tabaskem. Křidélka jednou třetinou omáčky potřete, nejlépe pomocí grilovacího štětce. Opakujte, dokud omáčka na křidélkách nevytvoří lesklou zlatohnědou krustu. Křidélka naskládejte na tác a na každé dejte trochu ochuceného másla.