Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Broskvový koláč

Broskvový koláč
12. října 2009 | 10:37

Doba přípravy: 55 minut

Potřebujete (na kulatou formu):
4 vejce
2 hrnky cukru moučka
1 vanilkový cukr
½ hrnku oleje
½ hrnku mléka
2 hrnky celozrnné mouky
½ prášku do pečiva
1 velký broskvový kompot (nebo 6 kusů čerstvých zralých a oloupaných broskví

Postup:

Do větší mísy rozklepněte vejce a přidejte cukr, vanilkový cukr a olej. Potom vše elektrickým šlehačem vyšlehejte do pěny. Do vzniklé hmoty přidejte mouku, potom mléko, prášek do pečiva a opět dobře promíchejte. Okapané nebo oloupané broskve pokrájejte na měsíčky a vmíchejte je do těsta. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané kulaté formy. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut.

Autor: zpracovala: Katarína Podolinská, len