Budete potřebovat:
na 1 nízkou kulatou formu (s průměrem 28 cm) nebo na 6 košíčků (záleží na velikosti formiček)
5 vajec
140 g cukru moučky
2 balíčky vanilkového cukru
200 g polohrubé mouky
5 lžic studené vody
půl balíčku prášku do pečiva
tuk na vymazání a mouku na vysypání formy
Postup:
Žloutky ušlehejte s cukrem moučkou a s vanilkovým cukrem do pěny a z bílků ušlehejte tuhý sníh. Postupně do sněhu přidávejte studenou vodu. Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Do ušlehané žloutkové směsi střídavě vmíchejte sníh a mouku. Těsto vlijte na plech nebo do formy vymazané tukem a vysypané moukou a upečte ve vyhřáté troubě.
na náplň z bíle čokolády
200 ml smetany na vaření
100 ml slazeného kondenzovaného mléka
70 g másla
60 g bílé čokolády
2 žloutky
1 lžíci vanilkového pudinkového prášku
1 lžíci cukru moučky
špetku soli
Postup:
Dvě třetiny smetany a sladké mléko smíchejte a přiveďte k varu. Přidejte nalámanou čokoládu a míchejte, aby se nepřichytila. Zbytek smetany smíchejte s pudinkovým práškem, se žloutky a solí. Přidejte do teplé směsi a krátce povařte. Krém nechte vychladnout. Změklé máslo ušlehejte s cukrem do pěny a postupně vmíchejte do krému. Krém rozetřete na upečený korpus a ozdobte ovocem.