Středa 4. prosince 2024
Svátek slaví Barbora, zítra Jitka
Oblačno, déšť se sněhem 3°C

Ovocný sorbet

Ovocný sorbet
14. října 2009 | 08:17

Doba přípravy: 30 minut

Potřebujete (na 1 porci):

100 g červeného melounu
50 g čerstvých jahod
50 g malin
1 bílek
cukr moučka (podle chuti)
šťáva z půlky citronu
jahody a borůvky na ozdobu

Postup:

Moučkový cukr svařte s trochou vody na hustý sirup a nechejte ho vychladnout. Z melounu vyberte jadérka i dužninu a v mixéru rozmixujte. Potom přidejte citronovou šťávu s cukrovým sirupem a zlehka přimíchejte tuhý sníh ušlehaný z jednoho bílku. Směs dejte vychladit do lednice. Maliny a jahody obalte v moučkovém cukru a dejte je mírně zamrazit. Před podáváním smíchejte melounovou směs s ledovým ovocem a naservírujte ji do poháru nebo misky. Povrch ozdobte rozkrojenými jahodami a borůvkami.

NÁŠ TIP
Jako obměnu můžete sorbet ozdobit různými druhy ovoce podle chuti a fantazie. Anebo použijte mátové nebo meduňkové lístky.

Ovocný sorbet
Autor: archiv Blesku

Autor: Katarina Podlinská, len