Potřebujete (na 1 porci):
100 g červeného melounu
50 g čerstvých jahod
50 g malin
1 bílek
cukr moučka (podle chuti)
šťáva z půlky citronu
jahody a borůvky na ozdobu
Postup:
Moučkový cukr svařte s trochou vody na hustý sirup a nechejte ho vychladnout. Z melounu vyberte jadérka i dužninu a v mixéru rozmixujte. Potom přidejte citronovou šťávu s cukrovým sirupem a zlehka přimíchejte tuhý sníh ušlehaný z jednoho bílku. Směs dejte vychladit do lednice. Maliny a jahody obalte v moučkovém cukru a dejte je mírně zamrazit. Před podáváním smíchejte melounovou směs s ledovým ovocem a naservírujte ji do poháru nebo misky. Povrch ozdobte rozkrojenými jahodami a borůvkami.
NÁŠ TIP
Jako obměnu můžete sorbet ozdobit různými druhy ovoce podle chuti a fantazie. Anebo použijte mátové nebo meduňkové lístky.