Budete potřebovat (pro 4 osoby):
500 g melounu
1 lžičku nastrouhané citronové kůry
6 lžiček cukru moučky
libovolné ovoce na zdobení
Postup:
Cukr a citronovou kůru zalijte 120 ml vody, přiveďte k varu a povařte, dokud se cukr nerozpustí. Směs nechte vychladnout. Meloun očistěte, zbavte jadérek, nakrájejte na větší kusy a rozmixujte. Zchladlý cukrový sirup smíchejte s melounovým pyré a na hodinu dejte do lednice.
Zchladlou směs přeložte do nádoby vhodné na mražení a nechte mrazit asi 4 hodiny. Každou půlhodinu směs přešlehejte vidličkou, aby se rozbily krystalky ledu. Před podáváním přemístěte nádobu asi na 15 minut do lednice. Zmrzlinu si můžete připravit z různých druhů melounu, z červeného, zeleného i žlutého druhu. Podávejte ozdobené kousky melounu nebo jiného ovoce