Příprava zmrzliny:
1. Příprava za studena
300 ml šlehačky a 200 ml mléka zahřejte na teplotu kolem 60 supňů. V misce našlehejte 2 žloutky s 300 g pískového cukru a přidejte do horké šlehačky s mlékem. Buďte ale opatrní, ať se vám šlehačka ani žloutky nesrazí!
2. Příprava za tepla
Našlehejte 2 žloutky s 300 g tentokrát moučkového cukru. Postupně přišlehejte 300 ml šlehačky a 300 ml mléka. Na závěr opět velmi opatrně (!) vmíchejte sníh ze dvou bílků. Pokud by sníh »spadl«, chuť zmrzliny to nezkazí, ale při zamražení se v ní vytvoří ledové krystalky. Výsledná směs by v obou případech měla mít konzistenci lehce tekutého těsta, respektive hustého sirupu.
3. Ochucení
Použijte, cokoliv chcete. Hořké kakao, namleté oříšky, vanilkovou tresť nebo ovoce rozmačkané s cukrem. Dochucovadla lehce vmíchejte do zmrzliny a vložte do mrazáku.
4. Připravte si neodolatelné poháry
Zmrzlinu lze totiž vyrobit ledasjakou – v našem případě jsme zvolili kombinaci ananasu a limetky, fantazii se ale meze nekladou, vyzkoušejte třeba maracuyu, mango, litchi... Nezapomeňte na oblíbenou vanilkovou, která chutě těch ostatních zvýrazní!
NÁŠ TIP:
Líbí se vám ta "oranžová kulička s velkými suchými lístky"? Tohle ovoce se jmenuje physalis a dnes je běžně k sehnání, prodává se balená do malých vaniček. Chutná podobně jako angrešt, ale je mnohem sladší.
Diskuse ke článku
.
Související články
Články odjinud