Budete potřebovat:
100 g tmavé čokolády
300 ml mléka
25 g másla
4 žloutky
1 lžičku maizeny
3 lžíce cukru krupice
půl lžičky vanilkové příchuti
4 bílky
100 g čokoládových lupínků
cukr moučku na posypání
na krém:
2 lžíce maizeny
1 lžíci cukru
450 ml mléka
50 g tmavé čokolády
Postup:
Mléko a máslo zahřejte v rendlíku téměř k varu. V míse smíchejte žloutky, maizenu a cukr. Vešlehejte část horkého mléka, vraťte do rendlíku a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Přidejte čokoládu a rozehřejte ji. Směs odstavte z plotny a vmíchejte vanilkovou příchuť. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a postupně ho vmíchejte do čokolády. Pěnu nalijte do formy vymazané tukem a vysypané cukrem krupicí. Pečte 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. V mléce povařte maizenu smíchanou s cukrem, dokud směs nezhoustne. Nakonec vmíchejte nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit. Suflé pocukrujte a podávejte s krémem.
Doba přípravy: 40 minut, doba pečení: 40 hodiny
Nadýchaní čokoládové suflé
Autor: z knihy 'Čokoláda' nakladatelství Slovart
Diskuse ke článku
.
Související články
Články odjinud