Středa 6. listopadu 2024
Svátek slaví Liběna, zítra Saskie
Oblačno 9°C

Čokoládové suflé

Nadýchaní čokoládové suflé
23. ledna 2010 | 08:01

Doba přípravy: 40 minut, doba pečení: 40 hodiny

Budete potřebovat:

100 g tmavé čokolády
300 ml mléka
25 g másla
4 žloutky
1 lžičku maizeny
3 lžíce cukru krupice
půl lžičky vanilkové příchuti
4 bílky
100 g čokoládových lupínků
cukr moučku na posypání

na krém:

2 lžíce maizeny
1 lžíci cukru
450 ml mléka
50 g tmavé čokolády

Postup:
Mléko a máslo zahřejte v rendlíku téměř k varu. V míse smíchejte žloutky, maizenu a cukr. Vešlehejte část horkého mléka, vraťte do rendlíku a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Přidejte čokoládu a rozehřejte ji. Směs odstavte z plotny a vmíchejte vanilkovou příchuť. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a postupně ho vmíchejte do čokolády. Pěnu nalijte do formy vymazané tukem a vysypané cukrem krupicí. Pečte 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. V mléce povařte maizenu smíchanou s cukrem, dokud směs nezhoustne. Nakonec vmíchejte nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit. Suflé pocukrujte a podávejte s krémem.

Nadýchaní čokoládové suflé
Autor: z knihy 'Čokoláda' nakladatelství Slovart

Autor: z knihy 'Čokoláda' nakladatelství Slovart
Klíčová slova: recept, suflé, čokoláda, dezert
Diskuse ke článku
.