Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Řezy Rafaela Escalony (Kolumbie)

Řezy Rafaela Escalony
8. října 2009 | 07:33

Doba přípravy: 40 minut, doba vaření: 20 minut

Budete potřebovat:

na těsto:

2 vejce
150 g moučkového cukru
6 lžic studené vody
10 g mletých ořechů
150 g polohrubé mouky
½ balíčku prášku do pečiva
1 lžička rozpustné kávy
pikantní džem (nejlépe rybízový)

na krém:

250 g másla
1 vanilkový pudink
1 až 2 lžičky rozpustné kávy
½ l mléka
100 g moučkového cukru

Postup:
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a žloutky smíchejte s cukrem a 2 lžícemi vody do pěny. Postupně přidávejte vodu, mleté ořechy, kávu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků. Těsto nalijte do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou, pečte ve vyhřáté troubě o teplotě 180 °C zhruba 15 minut. Mezitím si připravte krém. Mléko přiveďte k varu, rozpusťte v něm kávu, přisypte pudink a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Směs nechte vychladnout, zatím si v misce vyšlehejte máslo s cukrem, které pak zamíchejte do studeného pudinku. Upečený horký korpus potřete džemem, a až vychladne, přidejte vrstvu krému. Dezert krájejte na menší trojúhelníčky a na talíři ozdobte ovocem.

Zdroj: Káva - Putování za tajemstvím kávových specialit

Autor: archiv