Pondělí 25. listopadu 2024
Svátek slaví Kateřina, zítra Artur
Polojasno 7°C

Grilovavaný zeleninovo-houbový špíz

Grilovavaný zeleninovo-houbový špíz
5. října 2009 | 14:29

Doba přípravy: 20 minut, doba grilování: 8 až 10 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

4 klasy kukuřice
400 g středně velkých čerstvých žampionů
červenou papriku
zelenou papriku
grilovací jehly nebo zašpičatěné špejle
2 lžíce citronové šťávy
sůl
Meggle bylinkové máslo v tubě

Postup:

Kukuřičné klasy očistěte, omyjte a uvařte v osolené horké vodě. Poté je vyjměte, nechte okapat a nakrájejte na kolečka široká asi 1,5 cm. Žampiony očistěte a odstraňte nožičky, papriky omyjte, vykrojte jádřinec a nakrájejte na čtverečky o hraně asi 2,5 cm. Střídavě napichujte na grilovací jehly kolečka kukuřice, žampiony a papriky, osolte a zakapejte citronovou šťávou. Uložte na gril, stříkněte na špízy bylinkové máslo a grilujte je 8 až 10 minut.

Autor: archiv