Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sekaná Falafel

Sekaná Falafel
18. října 2009 | 20:49

Doba přípravy: 20 minut, doba namáčení: 12 hodin, doba pečení: 15 minut

Budete potřebovat:

400 g cizrny
šťávu z 1 citronu
1 cibuli
2 stroužky česneku
půl lžičky kmínu
čtvrt lžičky mletého chilli koření
8 lžic hladké mouky
svazek petrželové natě
straší žemli
půl lžičky prášku do pečiva

Postup:

1. Cizrnu zalijte vodou a nechte přes noc stát. Potom ji sceďte, ještě propláchněte vodou a umelte v masovém strojku.

2. Stejně tak umelte i česnek, petrželovou nať, cibuli a starší žemli. Umletou směs ochuťte citronovou šťávou a kořením a smíchejte s moukou a práškem do pečiva.

3. Připravenou směs rukama dobře vypracujte a vytvarujte z ní stejně velké kuličky. Můžete je upéct v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem nebo je usmažte na oleji. Podávejte je v arabském chlebu se zakysanou smetanou nebo majonézou.

Autor: archiv