Budete potřebovat (pro 4 osoby):
750 g lilků
2 cibule
1 konzervu rajčat
3 lžíce rajčatového protlaku
300 g mozzarelly
3 lžíce strouhaného parmazánu
hladkou mouku na obalování
2 lžíce olivového oleje
špetku sušené bazalky
1 lžičku cukru krystal
sůl, pepř
Postup:
Omyté a očištěné lilky nakrájejte na plátky silné 1 cm, osolte a nechte odstát na sítku. Potom plátky lilku omyjte, osušte, obalte v mouce a po obou stranách osmažte v horkém oleji. Cibuli nakrájenou nadrobno poduste v jiné pánvi na oleji. Přidejte sterilovaná rajčata a rajský protlak. Směs ochuťte bazalkou, solí, pepřem a cukrem. Asi 15 minut duste, pak propasírujte přes sítko. Zapékací mísu vymažte tukem a střídavě vyložte plátky baklažánu, rajskou směsí a mozzarellou. Dejte do vyhřáté trouby, po 20 minutách posypejte parmazánem a ještě vraťte na 10 minut do trouby.
Doba přípravy: 25 minut, doba pečení: 30 minut
Klíčová slova: vaření;recept;lilek;neapolský;zelenina;mozzarella;parmazán
Diskuse ke článku
.
Související články
Články odjinud