Pondělí 21. září 2020
Svátek slaví Matouš, zítra Darina
Jasno 23°C

Polenta ai funghi

13. října 2009 | 10:36

Budete potřebovat:

500 g hřibů
1 lžíce citronové šťávy
1 svazek petrželky
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1/8 l suchého vína
sůl, čerstvě mletý pepř
1 l mléka
200 g instantní polenty
150 g gorgonzoly

Postup:

Houby otřeme kuchyňským papírem, případně odkrojíme spodní část třeně a houby nakrájíme na tenké plátky.
Rozehřejeme olej a opečeme v něm při vysoké teplotě houby. Přidáme petrželku a česnek a krátce opečeme. Zalijeme vínem, ochutíme pepřem a solí a při střední teplotě nezakryté povaříme asi 10 minut.
V hrnci ohřejeme mléko, osolíme a po částech přidáváme polentu. Stále mícháme, aby se nevytvořily žmolky, a zakryté pak ještě asi 5 minut vaříme.
Gorgonzolu nakrájíme na kostičky, s houbami vmícháme do polenty, dochutíme a podáváme.

Autor: archiv
Diskuse ke článku
.