Pondělí 25. listopadu 2024
Svátek slaví Kateřina, zítra Artur
Polojasno 7°C

Zeleninová omeleta

Zeleninová omeleta
8. října 2009 | 12:20

Doba přípravy: 30 minut

Budete potřebovat (na 4 porce):

8 vajec
6 rajčat
4 zelené papriky
1 svazek cibulky
50 g tuku na smažení
čerstvou petrželovou nať
sůl

Postup:

1. Na poloviční dávce tuku zpěňte nakrájenou cibuli i s natí, přidejte silnější plátky zelených paprik a poduste. Poté přisypejte nakrájená rajčata, nadrobno nasekanou petrželovou nať a ještě chvíli poduste s vodou a solí.

2. Vejce vyšlehejte se solí. Na vymaštěnou pánev dejte část podušené zeleniny, část vajec a postupně připravte čtyři omelety. Podávejte s vařenými bramborami nebo s chlebem.

Autor: archiv