Pondělí 25. listopadu 2024
Svátek slaví Kateřina, zítra Artur
Polojasno 7°C

Italské cuketové hříbečky

Italské cuketové hříbečky
8. října 2009 | 16:15

Doba přípravy: 20 minut, doba pečení: 30 minut

Budete potřebovat (na 4 porce):

1 kg menších cuket
olej
koření na pizzu
1 větší cibuli
1 malou konzervu žampionů
1 zelenou papriku
1 feferonku
5 vajec
100 g šunky
100 g cherry rajčátek
150 g strouhaného sýra
sůl
máslo na vymaštění pekáče

Postup:

1. Cuketu umyjte a nakrájejte na plátky dlouhé asi čtyři centimetry. Vnitřek každého plátku vydlabejte. Cibuli nakrájejte, vnitřek cukety a papriku nakrájenou na kousky osmahněte a přidejte feferonku.

2. Slijte žampiony, nechte je odkapat a přimíchejte k zeleninové směsi. Osolte, poduste, přidejte vejce a připravte smaženici. Pekáč vymastěte a poklaďte na něj kousky cuket. Posypejte kořením na pizzu.

3. Do středu každého kousku položte opečený plátek šunky, kopeček smaženice a půlku rajčete. Cukety podlijte trochou vody a zapečte v troubě při teplotě 180 °C. Krátce před vyndáním z trouby posypejte sýrem.

Autor: připravily: lč, iš, mif