Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Oblačno, déšť se sněhem 2°C

Tagliatelle s houbami a bílým vínem

Tagliatelle s vínem
8. října 2009 | 11:00

Doba přípravy: 20 minut, doba vaření: 20 minut

Budete potřebovat (na 2 porce):

200 g těstovin (tagliatelle)
sůl
2 lžíce olivového oleje
1 lžičku másla
2 cibule
250 g čerstvých hub
mletý černý pepř
1 lžíci hladké mouky
200 ml smetany na šlehání
2 žloutky
100 ml bílého vína
tymián

Postup:

1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě, sceďte a nechte okapat.

2. Na olivovém oleji a másle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte pokrájené čerstvé houby a za stálého míchání opečte. Přidejte hladkou mouku, promíchejte, zalijte smetanou, ve víně rozšlehanými žloutky a za stálého míchání povařte. Snižte teplotu a nechte ještě pět minut vařit.

3. Dochuťte pepřem. Podávejte s uvařenými těstovinami. Ozdobte tymiánem.

Autor: připravily: mif, mm