Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pět rad od kamarádky

Při cvičení v přírodě se výborně odreagujete a uvolníte.
11. června 2008 | 09:38

Podle statistik je polovina žen nespokojená se svou hmotností. Ale neznamená to, že jsou hned ochotné pustit se do drastické diety. Navíc to ani není potřeba. Ukážeme vám , jak můžete něco udělat pro svoji postavu i bez stresu.

Určitě máte ve svém okolí kamarádku nebo známou, které se podařilo zhubnout. Pokud byste ji chtěla následovat, zřejmě by vám poradila toto:

Spěte dorůžova
Spánek je základem úspěchu. Američtí vědci tvrdí, že na množství spánku závisí spalování tuků v těle. Optimální je spát 7 hodin denně, protože kratší spánek snižuje hladinu leptinu, tukového hormonu, který potlačuje hlad a je motorem spalování tuků.

Hodně pijte
Samozřejmě, že to už dávno víte. Ale ruku na srdce, kolik z vás denně opravdu vypije 2–3 litry neslazených tekutin? Dehydratace se netýká jen pleti! Tělo vodu potřebuje, je dynamickou složkou látkové výměny a odvádí škodliviny z těla. Uvidíte, že když budete více pít, budete aktivnější.

Přijímejte jód
Tyroxin a trijodtyronin jsou hormony štítné žlázy, které působí po uvolnění do krevního oběhu přímo na buňky a zrychlují rozpad tuků. Ke správné tvorbě těchto hormonů je zapotřebí dostatečný příjem jódu.

Při cvičení v přírodě se výborně odreagujete a uvolníte.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Často odpočívejte
Čím víc se stresujete, tím víc přibíráte na váze. Tělo totiž při neustálé psychické zátěži zvětšuje své tukové zásoby. Proto si občas udělejte přes den přestávku a napište si na papír, co vás stresuje. Nebo se někomu svěřte. Velmi dobré jsou i různé relaxační techniky.

Jezte pravidelně
Když jíte jen jednou denně, naučíte svůj organismus skvěle ukládat tuk. Jediné jídlo si totiž tělo automaticky uloží do zásob na horší časy. Proto jezte 5x denně, mezi hlavními jídly si dopřávejte malé svačiny. Mějte vždycky po ruce malý kousek ovoce nebo zeleniny.

Autor: tam, len
Klíčová slova: bpž;bpz;hubnutí;
Související články