Na trhu nebo ve stáncích s ovocem je většinou nedostanete. Podívejte se spíš do větších prodejen nebo do supermarketů.
Ananas
Kromě biotinu, který je označován za vitamin krásy (pro svůj pozitivní účinek na vlasy a pokožku), se pod jeho pichlavým a tvrdým obalem skrývají minerály a enzymy podporující látkovou výměnu a spalování tuků. Dostanete-li chuť na sladké, nakrájejte si čerstvý ananas nebo jeho tenká kolečka krátce poduste s troškou medu a před podáváním je posypejte nasekanými vlašskými ořechy nebo mandlemi.
Karambola
Plody karamboly rostou na stromech vysokých až 10 metrů. Karambola má sladkokyselou chuť a obsahuje hodně vápníku. Konzumuje se jako jablko, tedy celá – i se slupkou. Výborně se hodí do salátů, kompotů a marmelád.
Papája
Spolu s ananasem je enzymovou bombou. Dužnina papájy chutná podobně jako cukrový meloun. Důležitý je obsah vápníku, fosforu, draslíku, zinku a vitaminu C.
Kaki churma
Možná ji znáte pod názvem sharon. Jedlý je celý plod i se slupkou. Obsahuje zejména betakaroten. Tyto plody se výborně hodí k mléčným výrobkům, takže s nimi můžete ochutit tvaroh nebo jogurt.
Liči
V dužnině ucítíte nádech růží a muškátového oříšku. Má vysoký obsah vlákniny, proto skvěle podporuje trávení. Liči oloupané a nakrájené na kostičky se používá do salátů, k rýži a drůbežímu masu.