Skvělá třífázová dieta | Pro ženy | Blesk.cz

Skvělá třífázová dieta

14. března 2008 | 14:29

Vyzkoušejte skvělou třífázovou dietu a získejte ideální hmotnost. Konečně zhubnete a novou hmotnost si udržíte navždy

Ideální hmotnost navždy? Kdo zhubne postupně ve třech krocích, může zapomenout na problémy s postavou. 1. Očistná fáze Během detoxikačního dne přesunete jednoduchým způsobem látkovou výměnu z režimu ukládání tuků do režimu jejich spalování. Hubnutí pak půjde jako po másle! Snídaně - Vitaminy a ranní sport Ovocná snídaně zajistí tělu nízkoenergetický příjem a zároveň dostatek výživných látek, nastartuje trávení a detoxikuje buňky. Dopřejte si 500 g sezónního ovoce se 100 g nízkotučného jogurtu. Spalování tuků povzbudí lehký vytrvalostní trénink (optimální je 30 min svižné chůze, běhu nebo jízdy na rotopedu). Oběd - Nastartuje vás Nejlepší je 200 g rýže vařené v zeleninovém vývaru nebo rýže smíchané s 6-7 lžícemi jablečné kaše. Chutná skvěle, odvodňuje a má méně než 1 000 kJ. Osvěžující pro mozek a nervy bude 15minutová procházka. Večeře - Minerální látky a pohyb Snězte 500 g zeleniny - ať už dušené s olejovo-octovým nálevem nebo vařené a rozmixavané. Zelenina obsahuje velké množství minerálních látek, které se podílejí na mnoha metabolických procesech a odbourávají škodliviny. Před touto lehkou večeří zahřejte svaly 45minutovým lehkým tréninkem. Během celého dne - Voda a spol. Jedy, které se uvolňují z buněk, se potřebují dostat z těla. Tento transport ulehčují tekutiny. Látková výměna potřebuje pro svůj bezchybný provoz 2-3 litry vody denně. Ideální jsou minerálky s nízkým obsahem minerálů, neslazené ovocné a bylinkové čaje nebo čistá voda. Ruce pryč od alkoholu, černého čaje a kávy!


2. Fáze hubnutí Vstup jste zvládla, teď si můžete dopřát tři dny odpočinku a těšit se na převážení: tělo je nasměrováno dosáhnout vysněné hmotnosti. SNÍDANĚ Borůvkový jogurt Na 1 porci uvařte 2 lžíce jablečného kompotu (ve sklenici) se 100 g mražených borůvek, trochu oslaďte. Do sklenice přidejte 2 lžíce ovesných vloček, půl lžičky mandlových lupínků a 125 g bílého nízkotučného jogurtu. 1 000 kJ, 8 g tuku OBĚD  Lehké zapékané těstoviny a la Carbonara Uvařte 60 g špaget, nakrájejte na proužky 50 g šunky, rozpulte 4 cherry rajčátka. Vše smíchejte s odkapanými špagetami a přidejte 50 g mraženého hrášku, 1 vejce, 60 ml rostlinné smetany, sůl, pepř a trochu muškátového oříšku. Rozšlehejte, vlijte do zapékací formy, posypejte 1 lžící strouhaného parmazánu a pečte při 175 °C asi 35 minut. 2 000 kJ, 15 g tuku Bylinkový mořský ostříž na červené čočce Nakrájejte 20 g pórku na tenké kroužky a osmahněte je na 1 lžičce polotučného másla. Ve 100 ml vývaru vařte na mírném ohni 50 g červené čočky (asi 12 minut), můžete přidat 50 ml rostlinné smetany. Mořského ostříže (150 g) osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou, posypejte bylinkami a poduste na 2 lžících vývaru. Čočku případně dochuťte zázvorem. 1 500 kJ, 10 g tuku VEČEŘE Ananasovo-sýrový salát Omyjte 80 g ledového salátu a nakrájejte ho na proužky široké asi 1 cm. Přidejte půlku červené papriky nakrájené na kousky, 85 g ananasových kostek (mohou být z konzervy) a 25 g nízkotučného sýra Gouda nebo Ementál nakrájeného na kostky. Vmíchejte 50 g zakysané smetany, mírně oslaďte nebo přidejte jemně pikantní hořčici, 1 lžičku ananasové šťávy, sůl, pepř, nasekanou petrželku. Smíchejte s paprikou, ananasem a sýrem, podávejte s nakrájeným salátem. 1 000 kJ, 10 g tuku Cibulová polévka Oloupejte 2 cibule, nakrájejte je najemno a osmažte na 1 lžičce oleje. Zalijte 200 ml zeleninového vývaru. Osolte, opepřete a dejte do ohnivzdorné misky. Na plátek toustového chleba dejte 1 plátek nízkotučného sýra a krátce gratinujte v rozehřáté troubě. 800 kJ, 12 g tuku


3. Upevňovací fáze Zvládnuto! Snídaně a večeře v posledních třech dietních dnech probíhají podle vzoru uvedeného ve Fázi hubnutí. Oběd už je o něco vydatnější. Metabolismus si může zvyknout na běžnou stravu, jo-jo efekt nemá šanci!. A tak to i zůstane, pokud se budete i v budoucnu řídit tímto návodem. OBĚD Plněná krůtí roláda Ke 2 tenkým krůtím řízkům (každý asi 100 g) přidejte 2 plátky syrové slaniny, šalvěj a půlku menšího pórku. Zarolujte, nechte asi 5 minut opéct na 1 lžičce oleje. Pak osmahněte 100 g hub. Přidejte 1 lžičku bílého balzamikového octa, 150 ml vývaru a míchejte. Příloha: 20 g zeleniny a brambor. 2 500 kJ, 20 g tuku Brambory s bylinkami a vejcem Na 1 porci potřebujete: 200 g brambor uvařených ve slupce a nakrájených na kousky, 200 g žampionů nakrájených na plátky, 1 rajče nakrájené na kostky a 25 g slaniny nakrájené na kostičky osmažené dozlatova na 1 lžičce oleje. Smíchejte s 1 vejcem, trochou soli a pepře a s 1 lžičkou bylinek (mohou být mražené). Zalijte a nechte ztuhnout. 2 100 kJ, 30 g tuku

Související články