Neděle 12. května 2024
Svátek slaví Pankrác, zítra Servác
Oblačno 20°C

Ananasová dieta

13. února 2008 | 09:19

Zhubněte rychle a účinně do jarní sukně. Čerstvý ananas neobsahuje tuk ani bílkoviny, zato obsahuje enzym urychlující trávení a sto gramů ananasu má sotva 56 kcal.

Zima za pár týdnů skončí, a tak už je načase zkontrolovat svou hmotnost. Jaro nedočkavě čeká a vy přece musíte i po odložení teplého kabátu jen zářit. Připravte si některé z našich čtyř skvělých jídel, ostatní chody dodržujte podle rozpisu. SNÍDANĚ * 100 g ananasu * 1 velká mandarinka * 1 střední jablko * 1 lžíce pšeničných klíčků * 1 lžička medu Ovoce nakrájejte a vše smíchejte dohromady. PŘESNÍDÁVKA * 150 g ananasu ODPOLEDNÍ SVAČINA * 1 bílý jogurt * 1 lžíce pšeničných vloček NÁPOJE Minimálně 2 litry neslazené vody nebo bylinkového čaje. Kávu nahraďte černým čajem. Používejte pouze čerstvý ananas. Jen ten vás zasytí, osvěží a zlikviduje vaše tukové zásoby.


RECEPTY Kari rýže s ananasem * 100 g ananasu * 40 g rýže * 1 mrkev * kari koření podle chuti * olej * petrželovou nať * sůl Rýži uvařte spolu s kari kořením. Mrkev očistěte, uvařte a nakrájejte. Nakonec nasekejte ananas nadrobno a všechno dobře promíchejte. Osolte a ozdobte petrželovou natí. Rýžový chléb a tvarohem * 1 plátek rýžového chleba * 120 g tvarohu * trochu minerální vody * 1 menší kousek ananasu * 1 malinu nebo jahodu Měkký tvaroh dobře rozmixujte s minerálkou. Natřete ho na kousek rýžového chleba a na něj dejte ananas nakrájený nadrobno. Ozdobte malinou. Ananasový salát * 30 g ovčího sýra * půl hlávky ledového salátu * trochu rukoly * 100 g plátkového ananasu * 3 vlašské ořechy Ananas rozložte na talíř, na něj poklaďte listy salátu, do středu dejte rukolu a ovčí sýr nakrájený na kostky. Nakonec posypejte ořechy, případně pokapejte trochou oleje. Kuřecí talíř s masem * 100 g kuřecích prsíček * 2 pórky * 100 g ananasu * 100 g žampionů z konzervy * olej * pepř, sůl Maso nakrájejte a osmažte prudce na oleji. Přidejte pórek nakrájený na kolečka a duste ještě asi 3 minuty. Přidejte žampiony a nakrájený ananas. Dochuťte solí a pepřem, případně sójovou omáčkou.

Související články