Neděle 12. května 2024
Svátek slaví Pankrác, zítra Servác
Oblačno 20°C

Nová zázračná polévka

6. února 2008 | 09:18

Plesová sezona je v plném proudu a vy jste zjistila, že nedopnete ty krásné šaty, které jste si loni koupila? Zkuste náš sedmidenní plán.

V naší super polévce najdete všechny důležité látky, které tělo potřebuje pro spalování tuků. Uvařte si naši SOS zeleninovou dobrotu a vaše nadbytečná kila budou minulostí! Zhubnete 3 kg za týden! Vyzkoušejte náš sedmidenní plán. Hlavní složky Zelí 100 g zelí obsahuje až 45 mg vitaminu C. Ten podporuje spalování tuků a posiluje obranyschopnost organismu. Paprika a feferonka Obsahují kapsaicín, který zvyšuje spotřebu energie v těle a tím podporuje spalování tuků a prokrvení orgánů. Jejich plusem je i vysoký obsah vitaminu C. Zázvor Éterickým olejem, zázvorovou silicí a dalšími látkami uklidňuje žaludek a podporuje produkci tělesného tepla.


SOS RECEPT Během chladných dní je čerstvá domácí polévka to pravé. Zahřeje vás zevnitř, udrží vás dlouho sytou a co víc - chutná! Potřebujete: 120 g cibule, 1 červenou feferonku, 1 konzervu loupaných rajčat, 2 litry zeleninového vývaru, 2 stroužky česneku, 2 cm čerstvého zázvoru, 500 g zelí, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 1 pór, 4 lžíce olivového oleje, petržel, sůl Postup: Cibuli, zázvor a česnek očistěte a nakrájejte na malé kostky. Feferonku omyjte a zbavte jadérek. Rajčata jemně rozmačkejte a uvařte ve vývaru. Zelí, papriku a pórek omyjte, očistěte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a orestujte cibulku, zázvor a česnek. Přidejte uvařenou rajčatovou směs a promíchejte. Přidejte feferonku a vařte asi 30 minut. Potom přidejte zbytek zeleniny a vařte na mírném ohni ještě 10 minut. Můžete dochutit solí a petrželí.
SEDMIDENNÍ PLÁN Obědy a večeře můžete libovolně zaměňovat. Polévku si berte s sebou i do práce. 1. DEN Snídaně: Jakékoliv ovoce kromě banánů Přesnídávka: 200 ml brusinkové šťávy (ze 100 g brusinek a 100 ml minerální vody) Oběd: SOS polévka Svačina: 200 ml syrovátky Večeře: SOS polévka 2. DEN Snídaně: ovoce Přesnídávka: 200 ml syrovátky Oběd: SOS polévka Svačina: 200 ml syrovátky Večeře: SOS polévka 3. DEN Snídaně: ovoce a jogurt Přesnídávka: brusinková šťáva Oběd: SOS polévka Svačina: syrová mrkev a kedlubna Večeře: 1 zapečená brambora s tvarohem 4. DEN Snídaně: 2 banány, 200 ml syrovátky Přesnídávka: ovoce Oběd: SOS polévka Svačina: ovoce a syrovátka Večeře: SOS polévka 5. DEN Snídaně: 2 jablka a 2 šálky bylinkového čaje Přesnídávka: ovoce Oběd: 180 g grilovaných kuřecích prsíček, 5 rajčat Svačina: syrovátka Večeře: SOS polévka 6. DEN Snídaně: ovoce, 150 g jogurtu Přesnídávka: syrovátka Oběd: SOS polévka Svačina: 1 jogurt a sklenice brusinkové šťávy Večeře: 180 g grilovaných kuřecích prsíček, zelenina 7. DEN Snídaně: 3 banány a 3 sklenice syrovátky Přesnídávka: ovoce Oběd: 180 g grilovaných kuřecích prsíček, zelenina Svačina: ovoce, syrová zelenina Večeře: SOS polévka
Sedm důležitých pravidel - Jezte 3x denně dosyta! Začněte ráno ovocným salátem připraveným z vašeho oblíbeného ovoce a 150 g nízkotučného jogurtu. - Jezte pomalu, každé sousto důkladně rozžvýkejte! Pocit nasycení se dostaví až po několika minutách, takže se může stát, že celý pokrm ani nedojíte. - Nuda zvyšuje chuť k jídlu. Zkuste se něčím zaměstnat. Pokud musíte přece jen mlsat, sáhněte po exotickém ovoci, jako jsou mango, ananas a papája (stačí kousek, nemusíte sníst celý kus). - Vzdejte se kávy, alkoholu a černého čaje. Zbavíte své tělo toxinů. - Buďte denně nejméně 30 minut na čerstvém vzduchu. - I když polévka obsahuje dost tekutin, vypijte ještě alespoň 1 litr vody nebo bylinkového čaje. - Začněte každý den vypitím sklenice vlažné vody.

Související články