Připravili jsme pro vás dietu, která není drahá. A hlavně je jednoduchá a účinná! Dodržíte-li její zásady, budete se za pár dnů radovat z viditelné změny své postavy. Pravidla stravování Denně máte na výběr ze dvou hlavních jídel, která si můžete podle chuti zaměnit. Není-li uvedeno jinak, jsou recepty určené pro přípravu 4 porcí. Můžete tak navařit pro celou rodinu a nemusíte si dělat starosti s vařením navíc. A protože pokrmy, které vám nabízíme, také dobře chutnají, neurazíte jimi ani případnou návštěvu. Když vám naopak něco zbude, není problém jídlo zmrazit. Přes den lehce a chutně Z naší snídaňové nabídky si vyberte podle chuti. Během dne máte povolené 2 lehké svačinky. Když vás navzdory tomu přepadne vlčí hlad, odolejte mu s pomocí müsli tyčinky (bez čokoládové nebo jogurtové polevy!), banánu nebo šálku zeleného čaje. A nezapomeňte hodně pít - nejméně 2 litry neslazené vody, čaje nebo ředěných ovocných šťáv.
Snídaňová nabídka Míchaná vejce s rajčaty (Pro 1 osobu:) Smíchejte na pánvi 2 vejce se 4 lžícemi vody a mléka, 2 rajčaty, pažitkou, solí a pepřem. Smažte, dokud nebudou mít požadovanou konzistenci. Hotové jídlo podávejte posypané nasekanou pažitkou a ozdobené rajčaty nakrájenými na měsíčky. 1 100 kJ Cornflakes s ovocem (Pro 1 osobu:) Půlku banánu a půlku jablka nakrájejte na malé kousky. Smíchejte se 40 g sušených fíků nakrájených na malé kousky a 30 g cornflakes. Zalijte 100 ml mléka a podle chuti ozdobte lístky máty. 1 000 kJ Banánový koktejl (Pro 1 osobu:) Jeden středně velký banán rozmačkejte vidličkou, zalijte 250 ml mléka a rozmixujte. Ochuťte skořicí a přimíchejte 2 lžíce ovesných vloček (můžete znovu lehce rozmixovat). 1 200 kJ
1. DEN OBĚD Fazolový salát s krůtím masem Potřebujete: 750 g fazolí, 4 krůtí řízky (po 150 g), 4 lžíce oleje, 200 g rajčat, 1 červenou cibuli, 3 lžíce vinného octa, 1 lžíci hořčice, sůl, pepř Fazole namočte večer před přípravou do vody, aby nabobtnaly. Druhý den je vařte 10 minut v osolené vodě. Krůtí maso nakrájejte na proužky a opečte na 2 lžících rozpáleného oleje. Osolte a opepřete. Rajčata nakrájejte na menší kousky, smíchejte je s uvařenými fazolemi a s opečeným masem. Cibuli nakrájejte nadrobno, smíchejte se 2 lžícemi oleje, octem, hořčicí a s pepřem. Směs přidejte do salátu. 1 400 kJ, cca 60 Kč na porci VEČEŘE Zeleninová polévka s mandlemi Potřebujete: 1 cibuli, 1 mrkev, 50 g celeru, 1 lžíci oleje, 500 ml slepičího vývaru, 150 g sterilovaných rajčat, 300 g bílých sterilovaných fazolí, 1 lžičku oregana, 50 g špenátu, 20 g mandlových lupínků, 2 lžíce strouhaného sýra, sůl, pepř Cibuli nakrájejte nadrobno. Mrkev, celer a zázvor na malé kousky. Všechno poduste asi 1 minutu na rozpáleném oleji. Vývar, rajčata, fazole, oregano, nasekaný špenát, pepř a sůl přidejte k dušené zelenině a vařte ještě 10 minut. Mandlové lupínky opečte na pánvi bez oleje. Polévku dejte do talířů, posypejte sýrem a mandlovými lupínky. 750 kJ, cca 20 Kč na porci
2. DEN OBĚD Rýže s vejcem Potřebujete: 200 g dlouhozrnné rýže, 2 mrkve, 100 g uvařené šunky, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 50 g zavařeného hrášku, 1 lžíce nasekané pažitky, sůl Rýži uvařte podle návodu. Mrkev a šunku nakrájejte na kostky. Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte na měsíčky. Šunku, hrášek a mrkev smažte 3 minuty na oleji. Vše smíchejte s rýží a posypejte nasekanou pažitkou. 1 600 kJ, cca 20 Kč na porci VEČEŘE Pečená ryba s bylinkami Potřebujete: 600 g brambor, 600 g filet z tresky, hladkou mouku na obalování, 2 vejce, 3 lžíce nasekaných bylinek, 3 lžíce hořčice, 4 lžíce oleje, 200 g zakysané smetany, 200 ml zeleninového vývaru, sůl Brambory vařte 15 minut. Plátky ryby osolte, obalte v mouce a rozšlehaném vejci. Smíchejte bylinky, 1 vejce, 2 lžíce hořčice a v připravené směsi namočte filé. Oloupejte brambory a uvařte je. Ohřejte vývar a přidejte zakysanou smetanu, 1 lžíci hořčice, osolte a opepřete. 2 000 kJ, cca 40 Kč na porci
3. DEN OBĚD Těstovinovo-zeleninová pánev Potřebujete: 400 g mraženého platýze, 2 lžíce citronové šťávy, 375 g těstovin, 1 svazek lahůdkové cibulky, 2 rajčata, 2 lžíce oleje, 100 ml vývaru, 100 g smetany na vaření, sůl, pepř Rybu nechte rozmrazit a naporcujte ji na malé kousky. Osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Cibulku a rajčata nakrájejte nadrobno. Ryby a většinu zeleniny opečte na oleji. Přilijte vývar, 1 lžíci citronové šťávy a smetanu. Osolte a opepřete. Přimíchejte uvařené těstoviny a zbytek zeleniny. 1 200 kJ, cca 45 Kč na porci VEČEŘE Salát se salámem Potřebujete: 100 g měkkého salámu, 3 lahůdkové cibulky, 100 g žluté papriky, 100 g červené papriky, zavařené minikukuřice, 1 lžičku octa, 1 lžičku hořčice, 1 lžičku oleje, 3 lžíce nasekané petrželové nati, 4 krajíce celozrnného chleba, sůl, pepř Salám nakrájejte na malé kostky, cibulky a kukuřici na kroužky, papriky na tenké proužky. Vše smíchejte. Ocet, hořčici, sůl, pepř, 2 lžíce vody a olej smíchejte a vzniklou směsí pokapejte salát. Posypejte petrželovou natí nasekanou nadrobno a podávejte s chlebem. 850 kJ, cca 30 Kč na porci
4. DEN OBĚD Plátek s omáčkou Potřebujete: 250 g rýže, malou cibuli, 3 lžíce oleje, 3 červené papriky, 100 ml vývaru, 4 vepřové řízky (po 100 g), sůl, pepř Uvařte rýži. Nakrájenou cibulku osmahněte dozlatova na oleji, papriky nakrájejte na malé kousky a většinu přidejte k cibulce. Dolijte vývarem a 10 minut vařte. Rozmačkejte na kaši a přidejte zbytek nakrájené papriky, osolte, opepřete. Ještě pár minut povařte. Ochucené řízky opékejte 3 minuty z každé strany na oleji. Podávejte s rýží a s paprikovou omáčkou. 2 100 kJ, cca 55 Kč na porci VEČEŘE Zeleninová tortilla Potřebujete: 4 tortilly (koupíte jako hotový produkt), 100 g sýru Lučina, 1 lžičku citronové šťávy, 2 mrkve, 1 malou kedlubnu, 2 rajčata, kari, zázvor, sůl, pepř, 3 větvičky bazalky a estragonu Ohřejte tortilly. Sýr smíchejte s citronovou šťávou, kari, zázvorem, solí a pepřem. Tento krém natřete na tortilly. Mrkev a kedlubnu nakrájejte na tenké proužky, rajčata na měsíčky. Zeleninu rozložte na natřené placky a posypejte bylinkami. Tortilly nakonec zatočte a můžete podávat. 650 kJ, cca 30 Kč na porci
5. DEN OBĚD Plněná kuřecí prsa Potřebujete: 750 g čerstvého špenátu, 75 g ovčího sýra, 4 kuřecí prsa (po 125 g), 2 lžíce oleje, 1 cibuli, 150 g rajčat, sůl, pepř a Očistěte špenát a nakrájejte ho nadrobno i se sýrem. Kuřecí prsa nařízněte tak, aby se vytvořila kapsička a naplňte ji špenátem se sýrem. Otvor zajistěte párátkem. Kapsy opékejte na oleji z každé strany asi 8 minut. Nakonec osolte a opepřete. Cibuli a rajčata nakrájejte na kostky, poduste na oleji a přidejte zbytek špenátu. Ochuťte a podávejte s plněným masem. 1 400 kJ, cca 60 Kč na porci VEČEŘE Bramborový salát Potřebujete: 1 kg brambor, 250 ml vývaru, 8 lžic vinného octa, 1 stroužek česneku, 10 g piniových oříšků, 400 g rajčat, 50 g rukoly, 4 lžíce řepkového oleje, 2 lžíce nasekané bazalky, sůl, pepř Brambory uvařte ve slupce, oloupejte je a nakrájejte na čtvrtky. Vývar smíchejte se 4 lžícemi octa a směs zahřejte. K bramborám přidejte prolisovaný česnek. Piniová oříšky opražte nasucho. Rajčata nakrájejte na kostky a spolu s natrhanou rukolou přidejte k bramborám. Přimíchejte olej, 4 lžíce octa, sůl, pepř. Posypejte bazalkou a piniovými oříšky. 1 300 kJ, cca 35 Kč na porci