Pondělí 23. prosince 2024
Svátek slaví Vlasta, zítra je Štědrý den / Adam a Eva
Zataženo, déšť 5°C

9 nejlepších ničitelů kil

Díky správným potravinám zhubnete, ani si nevšimnete jak...
3. prosince 2007 | 10:00

Chcete být štíhlá a přitom vitální? Myslíte si, že to není možné? Díky správným potravinám zhubnete, ani si nevšimnete jak

Netrapte se, že nemáte ideální postavu. Nabízíme vám seznam osvědčených ničitelů kilogramů. Pokud budete jíst správné potraviny, zhubnete, ani si nevšimnete jak. B/Bílkoviny Jsou nezbytným stavebním prvkem buněk a skvělými pomocníky při spalování tukových zásob. Aby se vás kila na bříšku a zadečku konečně pustila, měla by být vaše strava bohatá na bílkoviny rostlinného původu. Potraviny: tofu, ořechy, luštěniny, krůtí maso, mléčné výrobky Náš tip: Bílkoviny jsou při hubnutí ideální v kombinaci se zeleninou, protože vám nadlouho zaručí pocit sytosti. Ovšem myslete na to, že potraviny s vysokým obsahem bílkovin často obsahují i mnoho tuku. Vzdejte se tedy smažených řízků a hamburgerů. C/Vitamin C Ze všech ,"požíračů" tuků je vitamin C tím nejaktivnějším. Posiluje obranyschopnost organismu, chrání před škodlivými látkami z okolí a udržuje buňky v dobré kondici. Stará se o produkci spalovačů tuku. Kromě toho je vitamin C osvědčenou "žehličkou" na vrásky. Potraviny: bobulovité ovoce, kiwi, citrusy, zelí Ca/Vápník Základní stavební prvek kostí je důležitým bojovníkem proti osteoporóze. Podporuje i činnost trávicích enzymů a je zodpovědný za odbourávání škodlivin z organismu. A s vodou a škodlivinami se odplaví i přebytečné tukové zásoby. Potraviny: mléčné výrobky, listová zelenina Cr/Chróm Tato minerální látka hraje důležitou roli při vstřebávání glukózy buňkami a příznivě ovlivňuje podíl inzulínu na metabolismu tuků. Ale naše strava je na chróm chudá, navíc tělo dokáže zpracovat jen 3 % z přijatého množství. Pokud chcete snížit objem svých tukových polštářků a zachovat si přitom svalovou hmotu, zařaďte do jídelníčku potraviny s obsahem chrómu. Potraviny: sýry, celozrnné produkty, černý čaj, brokolice, med, hovězí maso Fe/Železo Tento stopový prvek vám doslova dá křídla, protože se stará o to, aby se krevním oběhem proháněl dostatek kyslíku, který nastartuje látkovou výměnu v buňkách. Díky tomu snáze "shoří" tukové polštářky. Železo je také zodpovědné za výstavbu aminokyseliny karnitinu, který spaluje tuky a přeměňuje je v energii. Potraviny: broskve, špenát, ovesné vločky, kvasnice H2O/Voda Vědci zjistili, že pití vody zvyšuje energetický výdej organismu až o 30 %. Voda vyplaví z těla nečistoty a tuk, zaplní žaludek a mobilizuje trávení. Na to potřebuje tělo asi 3 litry vody denně. Deset minut po konzumaci tekutiny začíná výdej energie, svého maxima dosahuje asi po 30 minutách. Potraviny: okurky, meloun, cuketa (ale nejdůležitější je samozřejmě vodu hlavně pít) Mg/Hořčík Díky této minerální látce budete mít pevné nervy, budete podávat solidní tělesné i duševní výkony a budete dobře soustředěná. Vědci dokázali, že strava bohatá na hořčík zabraňuje vzniku obezity, lidé s dostatkem hořčíku trpí vysokým krevním tlakem méně často než ostatní, nemívají vysokou hladinu cholesterolu v krvi, a riziko onemocnění cukrovkou II. typu je u nich výrazně nižší. Potraviny: ořechy, špenát, banány, hořká čokoláda I/Jód Bez jódu zablokuje štítná žláza centrálu hormonů a vypne všechny systémy, které likvidují kilojouly. Jód odstraňuje problémy se zácpou, s nadváhou, depresemi a se zhoršenou pamětí. Na rozdíl od chrómu ho tělo vstřebá téměř na 100 %. Potraviny: ryby, mušle, řasy, sůl s přidaným jódem T/Tuky Tělo odbourává tuk jen případě, že dostává nějaký "zvenčí". Pouze nenasycené mastné kyseliny obsažené v kvalitních tucích odbourávají tuk, čistí cévy, posilují nervy a zásobují organismus potřebným palivem. Potraviny: olej a tuk z oliv, řepky olejky a ze slunečnice

Související články