Pátek 22. listopadu 2024
Svátek slaví Cecílie, zítra Klement
Oblačno, sněžení 1°C

Šťávy proti kilům

DÍKY NIM BUDETE ZDRAVÁ A ŠTÍHLÁ

Chutné přírodní šťávy vám dodají hodně sil, abyste se nenáročně, ale účinně dokázala zbavit kil navíc. Červená řepa rozproudí látkovou výměnu Červená řepa obsahuje speciální látku, která posiluje cévy a obranyschopnost organismu. Podporuje také detoxikaci jater, příznivě působí na žlučník a ledviny. Pro svůj zásaditý charakter červená řepa výrazně snižuje překyselení a prospívá krevnímu systému, což se využívá při chudokrevnosti a při některých typech leukémie. Pro nízký obsah tuků je červená řepa ideálním doplňkem dietní stravy. Artyčoky snižují cholesterol Hořčiny a důležité sekundární rostlinné látky z artyčoků podporují nejen zpracovávání tuků, ale snižují také hladinu cholesterolu, což je dobré pro srdce a cévy. Kromě toho artyčoky podporují tvorbu žluče a předcházejí tak vzniku žlučníkových kamenů. Šípky spalují tuk Šípky patří k největším zásobárnám vitaminů. Obsahují hlavně vitamin C, který je důležitý pro zlepšení metabolismu tuků. Obrovským plusem šípků je, že dokáží ochránit před nachlazením. TIP: ŠÍPKOVÁ ŠŤÁVA Rozdrcené šípky vložte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Potom je odstavte a nechte vyluhovat do dalšího dne. Výluh sceďte a tytéž šípky znovu zalijte vodou a přiveďte k varu. Scezený výluh smíchejte s výluhem z prvního dne. Můžete podle chuti dosladit a přidat kyselinu citronovou. Sterilizujte. Před konzumací zřeďte šťávu vodou.

Související články