Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Nová jablečná dieta

1. října 2007 | 10:00

Jablko je výborné ovoce nejen pro zdraví, ale i pro štíhlou linii. Vyzkoušejte naši novou šestidenní dietu a výsledky se brzy dostaví

Chutnají vám jablíčka? Chcete shodit pár kilogramů? Co takhle vyzkoušet jablečnou dietu? Nepotřebujete k tomu nic víc, než jen pár kilo jablek. A uvidíte, jak dobře se budete cítit. Máme pro vás šestidenní dietu, která je nejen chutná, ale její výsledky i brzy uvidíte. Jak na to 1. den Dietní týden začněte jablečným dnem. Ráno vypijte velkou sklenici vody s 1 lžičkou jablečného octa. Přes den snězte 1 kilogram jablek. Dejte si je buď syrová, nebo uvařená ve vodě a citronové šťávě. Můžete si je rozmačkat na kaši. Máte-li raději slané pokrmy, jablka nastrouhejte, přidejte jogurt a dochuťte solí a pepřem. 2.-3. den Následující dva dny si připravte k obědu a k večeři něco z našich receptů. Posnídejte müsli s tvarohem a jablky. 4. den Tento den je opět "čistý jablečný den". 5.-6. den Pátý a šestý den jsou stejné jako druhý a třetí. Když denně vypijete nejméně 2 litry vody a tento jídelníček budete kombinovat s pohybovou aktivitou, pohne se ručička na váze už na konci týdne směrem dolů a na vaší tváři to vykouzlí blažený úsměv.


Vyberte si z našich receptů SALÁT S JABLKY Potřebujete: 2 jablka, 1 lžíci másla, 2 lžíce medu, 150 g salátu, 75 ml nízkotučné smetany, 1 lžičku dýňového oleje, 4 lžíce jablečné šťávy, sůl, pepř, česnek Příprava: Nakrájená jablka osmažte na másle, opepřete a pokapejte medem. Smíchejte se salátem. Ze smetany, dýňového oleje, šťávy, česneku a pepře připravte dresink a pokapejte jím salát. STROUHANÁ ZELENINA Potřebujete: 1 menší kedlubnu, 2 mrkve, 1 jablko, 1 lžíci medu, 3 lžíce vody, 2 lžíce octa, 1 lžíci bylinek, 3 lžíce oleje, sůl, pepř Příprava: Nastrouhanou zeleninu a jablko naservírujte na talíř, případně na salátový list. Pokapejte směsí medu, octa, vody a bylinek. JABLEČNÉ LÍVANCE Potřebujete: 200 ml mléka, lívancové těsto v prášku, 2 jablka, 2 lžíce oleje Příprava: Vypracujte těsto na lívance a nechte je odstát. Jablka oloupejte, vyndejte jádřince, nakrájejte na kolečka a krátce osmahněte na oleji. Dělejte lívance a každý ozdobte kouskem jablka. Podávejte s brusinkami. KUŘECÍ PRSA NA JABLKÁCH Potřebujete: 200 g kuřecích prsíček, 1 lžíci oleje, 2 jablka, 400 ml vody, 50 ml sladké smetany, trochu solamylu, bílý pepř Příprava: Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a osmažte na oleji. Vyndejte je a ve výpeku duste nakrájená jablka. Přilijte vodu, sladkou smetanu a zahustěte. Přidejte maso, okořeňte a podávejte s rýží nebo s bramborami. LEHKÝ ŠTRŮDL Potřebujete: 150 g nízkotučného jogurtu, 250 g mouky, 135 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 3 lžíce oleje, 3 lžičky kypřicího prášku, 4 jablka, citronovou šťávu, 1 lžičku skořice Příprava: Jablka očistěte, zbavte jádřinců, nakrájejte a pokapejte citronovou šťávou. Jogurt, cukr, vejce a olej utřete do pěny, přidejte mouku a kypřicí prášek. Těsto rozložte na pekáč, poklaďte jablky a posypejte skořicí. Dejte péct do vyhřáté trouby. ZELÍ S JABLKY Potřebujete: 250 g kysaného zelí, 1 jablko, 1 papriku, pažitku, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce oleje, sůl, pepř Příprava: Smíchejte zelí s nakrouhaným jablkem, paprikou a nasekanou pažitkou. Polijte směsí citronové šťávy, oleje, soli a pepře.

Související články